HUMANITARNA AKCIJA: Za Nikin prvi korak! Podrška brojnih malenoj iz Paljuva…

U Paljuvu, naselju pored Zadra, odvija se humanitarna akcija usmjerena na prikupljanje sredstava za djevojčicu Niku Baždarić. Malena ima dvije godine i devet mjeseci i još uvijek ne sjedi, ne puže, nije se podignula, ne priča i nije svjesna.

Dijagnoze su brojne i to od one da je neurorizično dijete s epilepsijom, hipotonijom i dismorfijom do recidivirajuće bronhoopstrukcije,  također slabo napreduje na tjelesnoj težini, ima teškoće pri hranjenju, zaostajanje u usvajanju posturalnih aktivnosti, kasni u komunikacijskom i govorno-jezičnom razvoju, uz usporen opći psihomotorni razvoj i refluks…

U nadi da će vidjeti napredak, Nika i njeni roditelji idu sedam puta tjedno na Bobath i Vojtu radnu terapiju rehabilitatoru, logopedu i na kineziterapiju. Također je krenula na intenzivne terapije u Theramoto Centar neurofizioterapije u Sloveniji, koje iziskuju značajan novčani izdatak.

Veliku akciju za pomoć organizirao je Šimun Baraba, Nikin kum, koji i inače organizira mnoge dobrotvorne akcije, međutim s obzirom da je planirani iznos koji je potrebno prikupiti visok, svoju pomoć odlučila je dati i humanitarna udruga Sličice pričaju, uz svoje suradnike Nogometne ikone, Bilo srce…, a humanoj akciji se pored mnogih  medija odazvao i Bog je tu portal.

Hvalevrijedna akcija se uz ostalo provodi stavljanjem dresova na aukcije, ali i direktnim prikupljanjem sredstava uplatom na račun Nikinih roditelja. Doniranju sportske opreme, od nogometnih i košarkaških dresova do lopti i vaterpolskih kapica, uključili su se brojni znani sportašice i sportaši, spomenimo podršku iz Hajduka, Dinama, Joška Gvardiola, Bruna Petkovića, Bojana Bogdanovića, Ivice Zubca, Josipa Vrlića…

UPLATITI MOŽETE NA IBAN:
HR2724070003204743476

Vlasnica računa: Antonija Baždarić,

OTP Banka, model 00, poziv na broj 3204743476

Opis uplate: donacija za Niku

Klikom na LINK možete preuzeti i BARKOD za brzu uplatu, a sve detaljnije informacije, kao i napredak malene Nike možete pratiti putem Niki posvećenog FACEBOOK PROFILA. 

U nedjelju, 25. kolovoza, odvija se i humanitarna manifestacija- 2. MEET MRLE GARAGE & 5. DB DRAG PALJUV, u programu s plemenitom nakanom su: donacijska akcija, humanitarni koncert grupe Millenium za malu Niku, zanimljiva natjecanja i bogata tombola… (PL)

*************************


HUMANI ATLETIČAR DRAGAN IZ BRIŠEVA

Briševljanin i zadarski atletičar Dragan Romić, u sklopu humanitarne akcije ZA NIKIN PRVI KORAK kako bi potakao sve ljude dobre volje koji žele sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji simbolično kao trkač istrčat će dionicu od Briševa do Paljuva. U nedjelju 25 08. 2024. starta ispred Društvenog doma u Briševu, u 16:00.

-U navedenoj objavi stoji broj žiro računa na koji možete uplatiti svoje novčane priloge i tako bar malo olakšati Niki i njenim roditeljima njihovu svakodnevnu patnju kroz koju prolaze- poručio je i na odaziv pozvao sumještane, kolege, prijatelje i poznanike u FB objavi humani Dragan.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...