HRVATSKI RARITET Natječaj za zapošljavanje zadarske Čistoće otvoren već četiri mjeseca!

“Ako želite biti dio motiviranog tima koji ostvaruje izvrsne rezultate, te svojim radom pridonijeti u daljnjem uspjehu organizacije, postanite član našeg tima” – glasi natječaj na stranicama gradske tvrtke Čistoća Zadar potkrijepljen ovom fotografijom. I ne bi tu bilo ništa čudno da taj oglas nije objavljen još – 11. travnja! Dakle, već više od četiri mjeseca.

Ova komunalna firma po tome je zacijelo hrvatski raritet jer oglasi u pravilu traju puno kraće, a neki i samo osam dana. No, Čistoća već dugo vremena muku muči sa zapošljavanjem čistaća i vozača, zbog čega su bili primorani natječaj još uvijek držati otvorenim.

Potvrdio nam je to direktor Ivan John Krstičević koji kaže kako je riječ o kroničnom nedostatku radne snage:

Oglas je i dalje tu jer trebamo nove djelatnike, osobito u sezoni koja donosi veći obim posla, a i dio ljudi nam je na bolovanju. Imali smo dobar odaziv na natječaj, ali ipak trebamo još djelatnika, kaže Krstičević.

Do boljeg je odaziva došlo nedavnim povećanjem plaća s obzirom da im od lipnja vrijede novi koeficijenti za čistače i vozače kamiona. Pregovori između uprave i sindikata tako su konačno poboljšali stanje u gradskom poduzeću u kojemu je došlo do promjena već realizacijom dogovora iz svibnja između uprave i sindikata. Pregovori su trajali više dana i po priznanju uprave i sindikata, na trenutke bili dosta mučni, a konačan ishod ide u prilog sindikatu koj je uspio isposlovati povišice od čak 30 posto.

Povišica ide pet posto svima te još 25 posto operativi i od 1. listopada još pet posto svima. Što se tiče kadrovske situacije, i dalje primamo nove radnike te se nadam da ćemo i to uspjeti posložiti. Najvažnije mi je da je urednost grada na istom nivou, osobito u predsezoni koja je ove godine ranije započela. Kako vidimo, sama sezona sve nam dulje traje, ali uspijevamo odraditi sve što trebamo kako bi naš grad bio čist, a građani i turisti zadovoljni, kazao nam je tada Krstičević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...