FOTO KLUB PAG Otvorio u Pagu 15. izložbu ”Ćutin otok svoj…”

U četvrtak 22. kolovoza u Crkvi sv. Jurja otvorena je izložba “Ćutin otok svoj…” Foto kluba Pag pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Paga. 
Članovi Foto kluba Pag tradicionalno, petnaestu godinu za redom, predstavljaju svoje radove na godišnjoj izložbi Kluba “Ćutin otok svoj…”.
Foto klub broji tridesetak fotografa s područja cijelog otoka, ali i onih sa prebivalištem u Zagrebu, Rijeci, Ljubljani i Beču, a sa srcem i fotografskim aparatom na otoku Pagu. Ovogodišnja izložba podijeljena je u šest tematskih cjelina, a to su: pomalo ili fotografija produžene ekspozicije, škuro oli svitlo ili fotografije naglašenog svjetla ili naglašenog tamnog dijela, slika iz taške ili fotografija mobitelom, tradicija, zeleno te ćutin otok svoj.
Fotografije izlažu: Zrinka Balabanić, Helena Baričević, Mladen Brajša, Davor Dobrijević, Saša Domazet, Rosana Fabijanić, Vesna Fabijanić, Goran Grudić, Jasminko Herceg, Krešimir Kiš, Katica Mustapić, Emilijana Obrić, Radivoj Pastorčić, Rajko Peranić, Danijel Ružić, Karolina Sanković, Elvis Šmit i Aleksandar Tomulić, dobitnik nagrade „Tošo Dabac” za 2023. g. za cjelokupni dosadašnji rad i djelovanje na području fotografije.
Kako je na otvaranju rekao predsjednik Foto kluba Pag iz arhive Foto kluba izabrali su po jednu fotografiju Vesne Denona, Željka Jelenskog i Branimira Maričevića i izložili ih u znak sjećanja na kolege koji su nas napustili od prethodne izložbe.

15. izložbu ”Ćutin otok svoj…” do sad je mogla vidjet publika u Novalji i Povljani, a u Pagu izložba će se moći razgledati svakog dana do kraja kolovoza od 20 do 22 sata.

(Elvis Šmit/Foto klub Pag)

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...