DOZNAJEMO Vanja Čvrljak i Meri Matešić Sičić najizgledniji kandidati za šefa županijske TZ

Nakon ostavke dosadašnje direktorice Turističke zajednice Mihaele Kadije, Zadarska županija raspisala je natječaj za novo rukovodstvo, a u HDZ-u neslužbeno saznajemo kako su u igri dva poznata imena: Meri Matešić Sičić i Vanja Čvrljak.

Matešić Sičić ima dugogodišnje iskustvo u turizmu, a njena zadnja funkcija je ona predsjednice Uprave zadarskog Turisthotela do smjene u lipnju prošle godine. Naime, 12. lipnja 2023. održana je skupština dioničara Turisthotela na kojoj je opozvan stari Nadzorni odbor i imenovan novi, a ugovor s dotadašnjom predsjednicom Uprave Meri Matešić Sičić sporazumno raskinut.

Matešić Sičić prethodno je radila kao voditeljica marketinga u Dogus Hrvatska, potom u Capital Partnersu, a u hrvatskim turističkim krugovima poznata je s obzirom da je obnašala i dužnost direktorice Hrvatske turističke zajednice s koje je smijenjena 2014. godine nakon što Turističko vijeće nije htjelo usvojiti njeno izvješće o realizaciji programa rada za prethodnu godinu. Jedini protiv njene smjene tada je bio član Vijeća Frane Skoblar, predsjednik uprave Turisthotela. Matešić Sičić tada je izjavila kako izvješće o radu nije valjan razlog za smjenu.

Drugo ime koje se spominje u HDZ-u aktualni je direktor Turističke zajednice Ravni kotari, Vanja Čvrljak, jedan od najpoznatijih stručnjaka ovog resora. Naime, Čvrljak je ravnokotarsku TZ preuzeo odmah po njenom osnivanju 2019. godine kada mu tadašnji ministar turizma Gari Cappelli povjerio ovu dužnost.

Čvrljak je uveo niz novina u ovo područje, uspijevajući zadržati njegovu autohtonost, a zbog svojih se rezultata spominjao i kao kandidat za direktora Turističke zajednice Grada Zadra. Čvrljak se za ovu dužnost kandidirao i 2018. godine kada ga je zbog njegove stručnosti i HDZ podržao, no pobijedio je gradonačelnikov prijatelj, Mario Paleka, kineziolog bez iskustva u turizmu. Gradu Zadru to se, naravno, kasnije obilo o glavu jer je Paleka radio grešku za greškom, da bi konačno prošle godine nakon nafere Manhattan bio i smijenjen.

No, ostaje nam sačekati razvoj situacije te vidjeti kome će HDZ dati u konačnici zeleno svjetlo i povjeriti mu centralni turistički ured Zadarske županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...