DOSTA JE LAŽI! Sinovčić: Ako policija ne reagira na događaje na skupštini ŽNS-a, podignut ćemo kaznene prijave zbog obmane javnosti i nanošenja štete Viti Prtenjači!

Previše je obmana oko Nogometnog saveza Zadarske županije zadnjih dana pušteno u eter, a da bi stvari ostale neraščišćenima. Donosimo stoga nastavak jedne od trenutno najintrigantnijih nogometnih tema u Zadru koje su, sudeći po reakcijama javnosti, u medijima praćene i više od gorućeg gradskog problema – izglasavanja proračuna.

Naime, o čemu je riječ? Na lokalnoj i nacionalnoj sceni nagledali smo se svakojakih političkih igrica, ali je žalosno kada jedna lijepa, zdrava sportska priča koja je uskoro trebala zaživjeti u Županijskom nogometnom savezu, postane predmetom političih igara. Reno Sinovčić stoga danas poručuje – dosta je više laži!

I ovoga puta stoga iskreno progovora o svim akterima ovog slučaja, osobito onih koji su se, nakon zadnje prozivke, povukli u mišju rupu umjesto da javnosti dostave dokaze o navodnim manipulacijama. Dapače, Sinovčić poziva nadležne institucije neka pregledaju dokumentaciju i utvrde čiji je potpis na punomoći jer, kako ističe, sve ostalo nebitno je – dokumenti su jedini mjerodavni, a ne nečije priče.

– Žalosno je što protivnička strana koja je, rekao bi naš premijer, kršitelj statuta, koristi naručene novinare da bi diskreditirali jedinu pravovaljanu i zakonitu grupu  koja je htjela riješiti nogometni problem koj je upao u žabokrečinu, ne samo rezultatima, već i rukovođenjem.

Gospodine Sinovčiću, što se zapravo dogodilo, što je u ovom slučaju ključni problem?

– Ključni je problem sljedeće – da bi skupština mogla biti pravovaljana mora imati 56 glasova, a oni su imali 54, pa sada žele prikazati da je skupšina bila regularna. Međutim, dokazano je da mora biti ponovljena, a s druge strane žele dokazati da je netko falsificirao potpis predsjednika Nogometnog kluba Polača na čijoj punomoći je bilo ime Vitomira Prtenjače, što nije točno. Odgovorno tvrdim da sam bio nazočan kada je predsjednik NK Polače potpisao punomoć, pečatirao je i osobno predao meni. Nakon toga nazvao je Darka Banića, predsjednika Nogometnog saveza, čiji je član Izvršnog odbora, i saopćio mu da NK Polača izlazi iz koalicije s Darkom Banićem.

Zašto zapravo žele napustiti Banićevu koaliciju?

– Pitajte njega, ne želim o tome govoriti, ali je činjenica da je NK Polača toga dana prestala biti sudionikom Banićevog tima te da se je priključila timu koji traži kvalitetne promjene u nogometu, prije svega ispravan rad kojega smo već više puta zagovarali. Vrijeme je da se već jednom prestane s naslovima o falsificiranom potpisu Vite Prtenjače jer činjenica je da u Nogometnom savezu postoji punomoć na koju sam osobno stavio jednu točkicu kako ova punomoć ne bi mogla biti uklonjena ili falsificirana. Neka policija pozove predsjednika NK Polača, Stipu Prtenjaču, i pita ga je li to njegov potpis.

Zašto je po Vama ovdje bitna reakcija policije?

– Iz jednostavnog razloga što tu počinju i završavaju sve priče oko falsifikata! Dakle, ukoliko nije potpis Stipe Prtenjače na toj punomoći, ja napuštam nogomet, a ukoliko se utvrdi da to jest njegov potpis, Darko Banić treba napustiti svoju poziciju. A neovisno od toga, ako policija ne reagira, podignut ćemo kaznene prijave zbog obmane javnosti i nanošenja štete gospodinu Viti Prtenjači koji nema veze s time. Odgovorno tvrdim da je na njegovu punomoć stavljen potpis od strane Stipe Prtenjače, predsjednika NK Polače, kao jedinog mjerodavnog za potpis. Ne želim ulaziti u situaciju je li punomoć koja je došla kaićem kojeg je poslao načelnik Preka Jure Brižić, potpisao on ili Jaklin,  ali je došla prazna u Zadar.

Zašto to mislite? Očito postoji opravdana sumnja za tako ozbiljne navode?

– Zato što je to ime bilo na punomoći pristigloj kaićem, a koja je bila prazna, pa su se pitali koga će i našli su Piću Devića i stavili njegovo  ime. To osobno znam. Želim još napomenuti da će aktualna vlast u Županijskom nogometnom savezu, koja pušta ove balone magle, otići u povijest i više nikada neće biti u ovom savezu. Jasno je da tim dimnim zavjesama obmanjuju javnost prikrivajući svoj nerad i nesposobnost, a najviše to pokazuje ovaj pokušaj lažiranja skupštine koju žele prikazati pravovaljanom. Međutim, zna se da, jednako kao kada Jandroković isključi nekoga sa sjednice,  Sabor i dalje broji 151 zastupnika te da imaju potrebnu većinu od 76 zastupnika za donošenje  odluka. Tako i mi u Županijskom nogometnom savezu imamo 111 glasova, većina je 56 njih i, bez obzira čiji glas bio ispravan ili ne, skupština mora imati potreban broj od 56 glasova da bi pravovaljano radila i donosila odluke.

Kako u tom slučaju komentirate činjenicu da predsjednik Saveza, Darko Banić,  nije sam poništio skupštinu, već čeka da je poništi Ured državne uprave?

– On sam najbolje zna odgovor na to pitanje. Skupština će se ponoviti, a oni neće imati teoretske šanse ostati jer je činjenica da je njegov zamjenik Leo Burčul podnio ostavku i godinu dana tu nije došao.  Međutim, kako sve ovo vrijeme rade, tako su i sada došli i rekli evo našega potpredsjednika, iako se zna da je potpredsjednik mogao ostati jedino ako je skupština pravovaljana i on ponovno predložen te s 56 glasova izabran za potpredsjednika. Ovako, on može biti samo volonter.

S obzirom na Vaše iskustvo u nogometu, jeste li mogli pretpostaviti da će doći do ovakvih komplikacija na skupštini?

– Pošto sam znao da će doći do komplikacija kada je u pitanju NK Polača, a u prvom prijedlogu je bio Josip Bobanović, dečko koji radi na benzinskoj stanici u Polači, odmah smo uzeli alternativno rješenje u vidu Vite Prtenjače i to dokumentirano riješili. Od trenutka kada se počelo razgovarati o dolasku Josipa Bobanovića na skupštinu više mu je ljudi iz protivničke strane dolazilo prijetiti nego što su dolazili lijevati gorivo. Pustili smo, dakle, da se taj balon prazni na Josipu Bobanoviću, ali smo od prvog dana znali da će na skupštinu doći Vito Prtenjača koji je imao legalnu punomoć za sjednicu.

Možete li na kraju pojasniti zašto ste zapravo u optjecaj pustili ime Josipa Bobanovića, da bi na kraju išlo ono Vite Prtenjače?

– To sam pustio upravo zato da bih mogao razotkriti tko će nas prevariti na skupštini jer oni su vjerojatno bili u dogovoru s nekim od klubova koji su nas prevarili i znali su da će imati četiri glasa manje pošto Polača neće doći nakon što su mislili da Josip Bobanović neće doći na skupštinu.  Ali, to je bio njihov promašaj, prevarili su se. Pojedinci koji su trebali biti na našoj strani ostali su zatečeni kada je došao Vito, pa su na kraju morali glasati za drugu stranu. U protivnom, da su oni imali više glasova, vjerojatno bi ti naši koji su nas prevarili glasovali za nas. Međutim, na kraju su bili prepadnuti i morali su glasati protiv nas, ali nadam se da će, kada zbroje dva i dva, ponovno biti u našem timu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...