Donna nakon uspjeha karijere: “Sinoć sam legla u tri, ali umor ne postoji kada se igra za medalju”

Hrvatska tenisačica Donna Vekić (28) plasirala se u finale olimpijskog turnira u Parizu koji se igra na terenima Roland Garrosa te tako osigurala najmanje srebrnu medalju, ona je u polufinalu uvjerljivo sa 6-4, 6-0 svladala Slovakinju Annu Karolinu Schmiedlovu za sat i pet minuta igre.

Iako je prošlu večer igrača tri sata i tek nakon velike drame u četvrtfinalu svladala Ukrajinku Martu Kostjuk, Vekić je niti 24 sata kasnije bila potpuno spremna i usredotočena te bez šanse ostavila nedoraslu suparnicu Schmiedlovu.

Nakon susreta je Donna Vekić podijelila svoje dojmove za HRT, a očito je još uvijek bila pod dojmom:

“Nemam riječi. Ne mogu vjerovati. Toliko sam sretna, toliko olakšanje nakon meča… To je jedan do velikih ciljeva od početka moje karijere, otkad sam se počela baviti tenisom. Ne znam što bih vam rekla…”

Tvrdi da je bila izuzetno nervozna pred početak meča:

“Bila sam nervozna… Nisam znala kako se zovem na početku, a ni na kraju. Toliku nervozu u životu nisam imala. Išla sam poen po poen, pokušavala sam ne misliti previše o tome. Drugi set sam potpuno bila u zoni…”

Nije skrivala kako je izuzetno umorna:

“Sinoć sam legla u tri. Jutros kad sam se probudila sam bila umorna, ali umor danas nije bio opcija. Kada se igra za medalju, umor ne postoji.”

Donna je otkrila što stoji iza ovog uspjeha:

“Igram na podlozi koja mi najmanje odgovara. Da mi je netko rekao da ću biti u finalu, ne bih mu vjerovala. Svaki meč sam se trudila do kraja i ostavljala sve na terenu i isplatilo se.”

U finalu čeka Kineskinja, sedma tenisačica svijeta, Qinwen Zheng:

“Finale nikad nije lagano, ali ja sam svoj cilj ispunila. Cilj mi je i, naravno, osvojiti zlato, no napokon ću uživati u meču.”

Osječanka se veseli danu odmora koji je zaradila ovom pobjedom:

“Raspored je bio brutalan, svaki dan mečevi, ali sutra ću iskoristiti dan za oporavak i bit ću sto posto spremna za finale.”

Finalni meč u ženskoj konkurenciji, igrat će se u subotu (početak meča oko 14 sati). Za broncu će sutra, u petak igrati prva tenisačica svijeta Iga Swiatek protiv poražene Schmiedlove, piše sportklub.n1info.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...