DOMAGOJ PROLETA: “Real Madrid je prepoznao moj talent, Jusupa nisam mogao odbiti!”

Domagoj Proleta (26 god., 207 cm) – novo pojačanje KK Zadar, večeras dolazi u ‘grad košarke ‘, dok će sutra ujutro odraditi i prvi trening s momčadi koju vodi Danijel Jusup.

– Nisam mogao odbiti poziv trenera Danijela Jusupa, a poštujem i tradiciju velikog Kluba kao što je Zadar – u kojem se nadam napraviti iskorak u karijeri. Nadam se da ću izboriti svoje mjesto u početnoj petorci. Želja mi je pomoći momčadi u nastojanju da ostvari zadane ciljeve – a oni su, borba za sve trofeje u natjecanjima u kojima igramo. Vjerujem kako će trener Jusup dobro složiti ovogodišnju momčad te da pokušamo i nadmašiti prošlogodišnje rezultate koji su bili sjajni, govori Domagoj i nastavlja:

Dolazim s juga – iz Dubrovnika, sličnog smo temperamenta kao Zadrani, dobro mi je poznata atmosfera koju zadarski navijači znaju napraviti u Krešinom domu. Za sve je ‘kriv’ moj četiri godine stariji brat Marko, koji je moj idol. Njemu sam najzahvalniji, on me usmjerio – zbog njega danas igram košarku. Da je on pošao u jedrenje i ja bih za njim. Moji su porijeklom Hercegovci, ali otac je došao braniti Dubrovnik za vrijeme Domovinskog rata pa smo ostali u Dubrovniku, prisjetio se vremena dok je igrao u mlađim uzrastima Real Madrida:

– Real me kupio kao klinca, prepoznali su moj talent. Poseban zadovoljstvo bilo mi je igrati s Lukom Dončićem – koji sve igrače oko sebe čini boljima, barem pedeset posto. U Realu sam proveo jednu godinu u kadetskom uzrastu, a dvije – u juniorskoj momčadi. Teško je nakon toga bilo ući u seniore – ali oni izbace, možda, jednog igrača iz cijelog omladinskog pogona u deset godina, zaključuje Proleta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...