DANAS ISTJEČE ROK! Dukićevom pozivu za prijedloge na proračun odazvala se samo nezavisna vijećnica Adela Frank

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić gradskim je vijećnicima 29. srpnja uputio poziv da u narednih deset dana Gradu dostave prijedloge za koje smatraju da bi trebali biti uvršteni u proračun za ovu godinu.

U obraćanju oporbi Dukić je naveo kako gradska uprava za koju je odgovoran od proračuna ne odustaje, i to stoga što služe građanima upravo izvršavanjem proračuna. Građani su uvijek na prvom mjestu te nisu važne niti kakve političke bitke, samo građani, poručio im je gradonačelnik u zadnjem dopisu:

Da je drukčije, opcija s raspuštanjem Gradskog vijeća bila bi lagana politička pobjeda. Ali žrtve bi bili isti ti građani. Jer, grad će, u slučaju da ovaj prijedlog proračuna ne prođe, živjeti istu ovu agoniju još sljedećih najmanje deset mjeseci. Ja na to ne pristajem! Zadrani ne smiju gledati kako se druge sredine razvijaju dok se njih iscrpljuje besmislenim pokazivanjem političkih mišića, poručio je Dukić oporbi, napominjući da, iako je i ova odluka Visokog upravnog suda potvrdila sve ono što im on čitavo vrijeme govori, ona sama po sebi ne znači kraj ovoj muci po proračunu, ali makar otvara još jednu mogućnost za pokušaj donošenja proračuna.

S obzirom da danas istječe deseti dan od poziva vijećnicima, gradskog pročelnika za financije, Ivana Mijolovića, putali smo jesu li zaprimili ijedan prijedlog na proračun te je je li prijedlog proračuna dovršen. Evo što nam je pročelik odgovorio:

Gradonačelnik je vijećnicima 29. srpnja 2024. godine dao rok od deset dana da dostave nove proračunske prijedloge. Do sada je pristigao jedan prijedlog. Poslala ga je vijećnica Adela Frank. Po isteku roka dovršiti će se proračun i predati u pisarnicu, kaže Mijolović.

Nevjerojatno je da je nakon silne buke oko proračuna i oštrih kritka oporbe, na proračun pristigao samo jedan prijedlog. A možda oni koju su u vijećnici najglasniji zapravo čekaju zadnji trenutak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...