DANAS Ispitivanje mladića koji je pijan skrivio tešku nesreću na Viru

Danas ujutro trebao bi biti ispitan 29-godišnji pijani vozač koji je skrivio tešku nesreću na otoku Viru u kojoj je stradala peteročlana obitelj iz kontinentalne Hrvatske. Imao je 1.75 promila alkohola u krvi.

U nesreći je smrtno stradala 24-godišnja majka, a otac i troje djece ozlijeđeni su dok su se pješke kretali po rubu kolnika vraćajući se iz centra prema apartmanu, prenosi Index.hr.

Kako je jučer kazao Ivica Škara, dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru, vozač će biti ispitan i zatražit će se istražni zatvor za njega.

Dodao je da je uzrok nesreće vjerojatno bila alkoholiziranost, a vozaču prijeti tri do 15 godina zatvora.

Pijan naletio na pješake

“Prema dosad utvrđenom, hrvatski državljanin (1995.) upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola kolnikom ceste u ul. Put Lozice u Viru te je uslijed neprilagođene brzine prednjim dijelom vozila naletio na pješake (dvoje odraslih 1996. i 2000., troje djece  2020., 2021. i 2023.) od kojih je 24-godišnjakinja smrtno stradala, dok su još tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede opasne po život, a jedna je osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

U tijeku je provođenje kriminalističkog istraživanja nakon kojeg državno odvjetništvo očekuje da policija podnese kaznenu prijavu i privede osumnjičenika pritvorskom nadzorniku.

Državno odvjetništvo izdalo je potrebne naloge te će poduzeti daljnje zakonom propisane radnje radi razjašnjenja svih okolnosti ovog događaja, kao i utvrđivanje mehanizma nastanka prometne nesreće”, stoji u priopćenju ŽDO-a Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...