BURAN POČETAK Sjednica Gradskog vijeća započela svađom HDZ-a i oporbe oko uvrštenja točke Prostornog plana

Predsjednik Gradskog vijeća, Marko Vučetić, na početku sjednice od vijećnika je zatražio da se najprije očituju o prijedlogu Kluba vijećnika SDP-a koji je uoči sjednice u proceduru po žurnom postupku uputio točku Dnevnog reda o stavljanju izvan snage Odluke o izradi V. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Zadra. Po poslovniku nije predviđeno, ali ću dopustiti mogućnost da svatko u ime kluba, ukoliko to želi, nešto kaže, istaknuo je Vučetić.

Za riječ se prvi javio HDZ-ov Bruno Milin pojašnjavajući zašto su protiv žurnog uvrštenja točke dnevnog reda:

– Točka po žurnom postupku podnosi se kada bi nedonošenje takve odluke prouzročilo veliku štetu u bilo kojem smislu Gradu Zadru. Mi imamo prijedlog o žurnom postupku, ali nemamo procjenu štete, upozorio je Milin.

Reagirao je SDP-ov Daniel Radeta ističući kako je “šteta nemjerljiva u odnosu na ono što su u Zadru napravili zadnjih 30 godina”:

I na ono što zadnjim dopunama i izjenama planirate napraviti narednih deset godina. Svi vijećnici danas imaju priliku stati na stranu Zadra, a ne ne na straenu raznoraznih građevinskih lobija, poručio je Radeta, napominjući kako je ovo možda zadnja sjednica Gradskog vijeća te svi vijećnici imamu priliku stati na stranu građana i grada Zadra.

Za riječ se javio i vijećnik Akcije mladih, Ante Rubeša, tražeči da se ova točka uvrsti kao zadnja na dnevom redu, a nakon njega za govornicu je izišao nezavisni Enio Meštrović, prigovarajući HDZ-u da ih brutalno vrijeđaju u medijima.

Za riječ se javio i gradonačelnik Branko Dukić, poručujući Meštroviću da vidi kako mu “točka okvirno neće proći” te da će ga “malo osvijestiti”. Dukić je pojasio kako je riječ o izmjenama prostornog plana pokrenutim još za vrijeme prošlog saziva Gradskog vijeća:

I u kojima je uočeno upravo ono oko čega se svi slažemo i uprave te izmjene su osnovni cilj da pooštre mjere gradnje i povećaju zelenilo te da zašitimo prostor i sve zelene površine u gradu, poručio je Dukić.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...