BORNA PEHAR 4TET Autorski projekt s live zvukom i bogatim utjecajima

Borna Pehar predstavlja svoj autorski projekt, koji je isprva rastao više u produkcijskom smjeru kao beat glazba, koja je s vremenom i usvajanjem raznih promjena uspjela dobiti live zvuk.

Program će se uglavnom sastojati od Borninih autorskih skladbi koje se planiraju snimiti nakon turneje. Bit će puno utjecaja iz raznih područja, od istočnjačkog melosa, mediteranskog prizvuka do američkog jazza uglavnom baziranog na fuziji i modernim zvukovima.

Joander Cruz iz Bahije, u Brazilu, iskusan je saksofonist kojeg je Borna upoznao tijekom raznih glazbenih sesija u Beču i odmah se oduševio njegovim sviranjem. Joander je već nastupao s poznatim i priznatim umjetnicima i grupama iz cijelog svijeta kao što su Joshua Redman i Orkestra Rumpilezz, The Youth Orquestra of Bahia, Dave Liebman, Mou Brasil, Jurandir Santana, Linda Briceño, Michael Küttner, Jürgen Seefelder, između ostalih.

Iza fat groove-a stoji Peđa Milutinović, dugogodišnji Bornin suradnik i bubnjar, koji iza sebe ima dva uspješno objavljena albuma na raznim platformama. Peđa je jedan od najinovativnijih bubnjara u području fusion i R&B glazbe, kao i lider beogradske moderne jazz scene posljednjih nekoliko godina.

Na basu je Roland Racz iz Budimpešte, nedvojbeno jedan od najboljih mađarskih basista koji svojom nevjerojatnom tehnikom, ”tajmingom” i osjećajem nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Ukoliko ih želite poslušati uživo, dođite 12. rujna u 21 sat u atrij palače Cedulin, gdje će održati koncert.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...