BIVŠI TRENER KK ZADAR Ante Nazor: “Navijači Zadra priznaju samo naslove, ali to je kao i hajdučka priča!”

Košarkaši Kvarnera 2010 u povratničku premijerligašku sezonu krenut će s novim trenerom. Nakon Branimira Pavića koji je Riječane vodio posljednje dvije sezone, kormilo seniorske ekipe preuzeo je 46-godišnji Ante Nazor. Splitski stručnjak u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio je tri najveća hrvatska kluba, Cibonu, Zadar i Split, a istaknuo se i kao trener mlađih reprezentativnih kategorija.

Večeras od 20.30 sati u polufinalu 19. Memorijalnog turnira Tomislav Knežević – Kvarner će u dvorani “Krešimir Ćosić” igrati protiv KK Zadar.

– Uvijek je lijepo doći u Zadar. Današnja utakmica poslužit će nam da vidimo gdje smo u odnosnu na jake momčadi – kao što je Zadar. Želja nam je u glavi prelomiti misao da više nismo drugoligaši – nego prvoligaši. Moramo se što prije adaptirati te će nam večerašnja utakmica biti od koristi, ističe Ante Nazor te nastavlja:

– Zadru je otišlo nekoliko ključnih igrača, ali su napravili sve kako bi taj nedostatak amortizirali. Smatram da Zadar ima jako respektabilan roster za hrvatske prilike – te ne vidim veliku razlika u kvaliteti njihove igre u odnosu na lani, pohvalio je rad Danijela Jusupa:

– Čestitam Jusupu koji je stabilizirao momčad i ima kontinuitet osvajanja trofeja – to Zadru puno znači, a to je jedino mjerilo i kriterij, dotaknuo se svoje momčadi:

– U Kvarneru gotovo trećina momčadi dolazi iz Zadra. S nama su Marjan Čakarun, Šime Lisica i Toni Jelenković. Siniša Štemberger se oprostio od aktivnog igranja i od ove godine je moj pomoćnik te će biti od velike pomoći. Moramo ostati skromni s obje noge na zemlji i ići korak po korak – kako bi unaprijedili igru. Nastojat ćemo ubrzati igru i podignuti je kvalitetom na razinu više. Prvenstveno nam je cilj stabilizirati Klub te da ostanemo u Premijer ligi – ali i da svake godine idemo jedan korak naprijed, za kraj je poručio navijačima Zadra:

– Zadar je moj klub, baš kao i Split – i želim mu sve najbolje. Navijači Zadra priznaju samo naslove, ali to je tako – baš kao i hajdučka priča, zaključuje Nazor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...