BENKOVAČKI PRISNAC U Benkovcu održan i oduševio tradicionalni gastro festival!

Nakon tradicionalnih gastro manifestacija Ravnokotarska fišijada i Bukara  benkovačko ljeto ponudilo je građanima i turistima još jedan zanimljiv gastro događaj u subotu 17. kolovoza 2024. godine, gdje se na ljetom okupanoj gradskoj šetnici u Benkovcu održao tradicionalni  gastro festival “Benkovački prisnac”.

To je festival koji promovira autohtonu deliciju Bukovice i Ravnih kotara i čuva od zaborava stare recepte naših baka, koje su u različitim svečanim prigodama pripremale prisnac, dočekivale i častile svoje goste.  Tako se i danas benkovački prisnac zahvaljujući trudu i vrijednim rukama naših domaćica priprema i često nalazi na trpezama u raznim prigodama i manifestacijama kojima se promovira narodna baština i običaji, te gastro ponuda našega kraja. Brojni turisti i posjetitelji, stari i mladi, sa zanimanjem su pratili priču o prisnaca, koji je nakon konzumacije zajedno s čašicom domaćega vina iz Ravnih kotara imali priliku doživjeti jednu novu dimenziju gastro užitka.

Uz mirise i okuse prisnaca koji nikoga nije ostavljao ravnodušnim, posjetitelji su mogli na lijepo ukrašenim štandovima duž gradske šetnice kušati vrhunska vina iz Ravnih kotara, domaće rakije i likere, razne sireve, fritule, med, prirodne sokove, bademe, prirodnu kozmetiku, pekmez, suhomesnate proizvode, maslinovo ulje, raznih originalnih i unikatnih predmeta ručne izrade što najbolje govori o vrijednim ljudima benkovačkog kraja.

Za dobro raspoloženje i feštu do u kasne noćne sate pobrinuli su se splitski glazbenici Kuzma & Shaka Zulu.  (Mile Marić)

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...