BENKOVAC DOBIO VODU! Gradonačelnik Bulić: Žalosno je da smo vodu dobili nakon što ste vi novinari pisali o nestašici!

Uoči velikog hrvatskog blagdana, svetkovine Velike Gospe, u zaleđu Zadra dobili su poklon za poželjeti – vodu!

Iako je voda nešto što se ne bi trebalo poklanjati jer se podrazumijeva kao egzistencijalno pitanje, građani Benkovca i okolnih mjesta doživjeli su je upravo kao poklon.

Naime, kako već danima izvještavamo, situacija s nestašicom vode u zaleđu Zadra već je postala alarmantna, a zanimljivo je da su je u Tinju dobili nakon objave našega članka.

U Benkovcu jutros saznajemo isto – voda im je puštena u slavine, za što zaslužnima smatraju medije. Upravo to nam je danas rekao gradonačelnik Benkovca, Tomislav Bulić, zahvaljujući se na detaljnom praćenju sitacije s nestašicom vode u benkovačkom kraju, ističući kako je žaslosno da su vodu dobili nakon medijskog praćenja ovog velikog problema za Ravne kotare:

Da nije bilo vas novinara, vodu vjerojatno ne bismo dobili! U Vodovodu Zadar shvatili su da je pet do 12 i reagirali te je  vodoopskrba stabilizirana. Ugrozili su nam vodoopskrbu cijeloga grada, sustav nam je danima bio u kolapsu, a sada je sve u redu i nadam se da će tako i ostati. Bio sam konsterniran odnosom zadarskog Vodovoda prema nama, a nakon vašeg pisanja, voda nam je došla, kazao nam je Bulić.

Podsjetimo, gradonačelnik Benkovca prije dva dana na našem je portalu oštro prozvao direktora Vodovoda Zadar, Tomislava Mateka:

Riječ je o nemaru prema gradu Benkovcu! Direktor Matek nije niti odgovorio na naš dopis nego je nazvao direktoricu Vodovoda u Benkovcu i izderao se na nju, jer on nikad civilizirano ne odgovara, samo ide s pozicije sile, kazao je Bulić, dodajući kako im je Zrmanja glavni dobavni pravac vode.

Kakma nam radi, ali prema Benkovcu zbog starog cjevovoda možemo pumpati samo određene količine vode. Kožlovac nam je na minimumu, a Zadar nas ograničava u količini pumpanja, što nam je ključno za održavanje sustava. Mi jednostavno na ovaj način ne možemo funkcionirati, upozorio je tada Bulić, a nakon ove izjave netko se očito trgnuo i omogućio im opskrbu vode. Benkovčani će stoga dostojno sutra proslaviti blagdan Velike Gospe, što su, nakon nestašica vode na ovom toplotnom udaru, itekako zaslužili.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...