BEERCAJT FESTIVAL Zadar ovaj vikend dobiva pivski festival koji dovodi Edu Maajku i Milu Kekina!

Prvi festival piva – Beercajt Festival održava se na području Jazina, odnosno Đilu od 29. do 31. kolovoza.

Puna tri dana Zadrani i svi drugi posjetitelji imat će priliku isprobati pive različitih zadarskih i drugih pivovara, a pritom uživati u glazbenim melodijama domaćih imena, među kojima se ističu: Edo Maajka, Mile Kekin & Band i Marko Bosak & The Second Hand Band.

Danas je održana konferencija za medije na kojoj je program predstavio organizator Ivan Stiblik:

O Festivalu piva – Beercajtu se već priča, “špekulira” se naziv, što znači da nije dosadan i ljudima već ulazi u uho. Pivski festivali koji su prethodili ovome više se ne održavaju, pa na krilima događaja od prošlog vikenda, koji se održao na Mornarici, gazimo u jednu novu urbanu priču koja nam donosi upravo jednu takvu, alternativnu glazbenu ponudu i kvalitetna piva. Festival se održava četvrtak, petak i subotu na parkiralištu Jazina. Vjerujem kako će glazbeni izvođači koji će nastupati privući publiku i posjetitelje. U četvrtak festival otvara Edo Maajka, a novost je ta da će nastupati sa 8 plesačima na pozornici! Drugi dan dolazi Mile Kekin sa svojim novim bendom, dok treći dan nastupa jedan zadarski trio, rock band Boi Band te nakon njih stiže Marko Bosak & The Second Hand Band. Važno je napomenuti kako se uz festival pokreće i glazbena kampanja vezana uz popularnu pjesmu “Teško je ful biti kul”, pa će se i Zadrani moći okušati u pjevanju, a oni najbolji imat će se priliku pridružiti na pozornici Edi i otpjevati jednu pjesmu s njim, kazao je Stiblik.

Direktorica Turističe zajednice grada Zadra Iva Bencun objasnila je koliko ljetni festivali znače za prolongiranje turističke sezone:

Uključuju se privatni poduzetnici i organiziraju festivale ovoga tipa i to jednostavno obogaćuje ponudu ovoga grada; i za goste koji su tu i za goste koji će doći. Uključivanje publike je isto odličan element, a izuzetno mi je drago koliko je ponuda različita u gradu i što naš grad ima pregršt kreativnih pojedinaca, istaknula je Bencun.

Naposljetku, predstavnicima medija se obratila i predstavnica pivara, Ana Teskera iz pivovare Brlog, odgovorivši na pitanje što to ovaj festival izdvaja od drugih:

– Primjećujem po onome što ljudi govore, što je to što im nedostaje u gradu. To su upravo ovakva događanja poput onog na Mornarici, koncerti po uzoru onih na Tvrđavi u Šibeniku i slično. Sanjam grad koji će nuditi takav sadržaj i ovo ljeto me Zadar iznenadio, mislim da se puno toga događa i ovo je sada “kruna” svega toga. Urbani dio ovoga festivala je ono što ga čini drugačijim i mislim da je to odlično, zaključila je Teskera.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...