ŽELJKO ŽILAVEC: “Nadarević se ne treba zamarati predstečajnom nagodbom, KK Zadar ima većih problema!”

Željko Žilavec – ravnatelj je Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima Zadarski sport.

Kao što je poznato, Žilavec je prethodno bio na dužnosti direktora KK Zadar.

– Javna ustanova Zadarski sport funkcionira jako dobro, djelatnici su zadovoljni i plaće ne kasne. Problem jest nedostatak sredstava jer moramo ulagati u sportske objekte. Kao što je poznato, gradski proračun je blokiran – te ne možemo odraditi plan rada kroz tekuća održavanja i ulaganja u dvoranama Mocire i Ravnice. Istaknut ću, kako smo vlastitim sredstvima uspjeli urediti tribinu i ogradu bazena Kolovare, podržao je novog direktora KK Zadar, Edija Nadarevića:

– Slažem se s Nadarevićem kada govori kako je teško pronaći sponzore. Možda bi se i osvojeni naslovi trebali bolje kapitalizirati po pitanju sponzora. Nadam se da će Edi uspjeti u svemu tome i želim mu sve najbolje. Nadareviću sam rekao da ću biti ‘pri ruci’, ako što zatreba. Tko god dođe na mjesto direktora nije mu lako. Svi u Zadru vole košarku, koliko god ima ljubitelja košarke – toliko ima i trenera, za ravnatelja Zadarskog sporta predstečajna nagodba jest ‘mačji kašalj’:

– Da sam na mjestu Nadarevića, ne bih se puno opterećivao predstečajnom nagodbom – koja se može riješiti bez većih problema! Nije potrbno previše s tim žuriti jer, ponavljam, to se može riješiti, poručuje Žilavec i nastavlja:

– KK Zadar ima puno većih problema od predstečajne nagodbe. Razmišljam tako – jer KK Zadar nije dobio planiranih 400 tisuća eura zbog blokiranog proračuna. Eto, to je gorući problem – jer Klub sada mora složiti momčad za iduću sezonu – a trebaju se raditi i ugovori, za kraj je spomenuo i klupski Nadzorni odbor:

– Najlakše je ući u Nadzorni odbor, a kasnije izaći. Ne mislim pritom na Stipčevića, već općenito govorim. Napravi se malo nereda i zbrke jer svi misle da su najpametniji – pa onda napuste NO. I što su napravili? Ništa! Smatram da se Nadzornom odboru previše daje na značenju, zaključuje Žilavec.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...