ZAPOŠLJAVANJE STRANACA Šimunov: Optužbe sindikata su toliko besmislene da ih niti ne želim komentirati

Nakon što je direktor Liburnije, Edvin Šimunov, na našem portalu iznio prve informacije o zapošljavanju stranih radnika na mjestu vozača, oglasio se je sindikat ove gradske firme. Naime, Šimunov nam je kazao kako su, zbog nedostatka radne snage, nedavno zaposlili vozača iz Filipina s kojim su jako zadovoljni te će ih zaposliti još nekoliko, napominjući kako su reakcije putnika na stranog vozača više nego dobre, a najvažnije im je da su putnici zadovoljni:

Radimo na tome još od Nove godine jer to je opsežan i zahtjevan posao koji iziskuje kvalitetnu selekciju kandidata. Prvi vozač iz Filpinama počeo je raditi ovih dana, zadovoljan je te imamo najave za još nekoliko vozača iz Filipina, što bi nam znatno olakšalo situaciju. I putnici su ga pohvalili, što nam je jako važno. Prošao je svu potrebnu poroceduru i ispunjava sve uvjete za obavljanje posla vizača autobusa, kazao nam je u subotu Šimunov.

Međutim, nakon ovog teksta oglasio se je sindikalni povjerenik Darko Vukić koji, pak, tvrdi da nije istina da u Liburniji nedostaje radnika, već da je rad u Liburniji nedovoljno plaćen:

Osnovna plaća vozača autobusa 970 Eur bruto je 30-40 posto manja od plaća u srodnim poduzećima u RH. Domaći radnik ne da neće, nego ne može raditi za tako malu plaću i to širom otvara vrata zapošljavanju stranih radnika, uprava Liburnije d.o.o. domaće potlačene radnike dovodi u položaj da moraju birati hoće li iseliti ili raditi za plaće koje nisu dovoljne za dostojanstven život na način “ako nećeš ti-ima tko hoće”, naveo je u priopćenju Vukić.

Direktora Liburnije stoga smo pitali za komentar optužbi sindikata, no Šimunov samo kratko kaže kako je suvišno uopće odgovarati na te besmislice:

Optužbe sindikata su toliko besmislene da ih niti ne želim komentirati, gnušam se uopće objašnjavati nekome tko stalno pila po svome da podaci ipak govore sasvim drugačije od onoga što oni tvrde. A poslovna politika tvrtke sigurno ne ovisi o mišljenju jednog člana sindikata i njegovom blaćenju firme, bio je kratak i jasan direktor Šimunov.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...