Za vruće dane: Brzi recept za fini ručak pun proteina gotov u pet minuta
Tuna je odličan izvor proteina – bez obzira na to jedete li tu ribu svježu ili konzerviranu. U 100 grama tune nalazi se oko 26 grama proteina, ali i dosta omega-3 masnih kiselina, koje su važne za zdravlje srca i krvožilnog sustava, piše N1.
Kada je vani vruće i ne da vam se kuhati, tuna u konzervi sjajan je odabir. Od nje možete napraviti namaz, dodati je u sendvič ili tortilju. Tortilja s tunom i povrćem brzi je ručak pun proteina koji se može složiti u svega pet minuta, piše punkufer.
Sastojci za tortilju s tunom i povrćem:
– 1 tortilja
– 1 manja konzerva tune
– 1 manja rajčica
– ½ paprike
– ½ avokada
-½ čajne žličice češnjaka u prahu
– malo limunova soka
– sol i papar po želji
– svježi peršin po želji
Priprema tortilje s tunom i povrćem:
1. Tortilju stavite na ravnu površinu pa na nju dodajte polovicu avokada. Vilicom zgnječite avokado i začinite ga solju, paprom, češnjakom u prahu i s malo limunova soka.
2. Ocijedite tunu od ulja ili salamure i raspodijelite je po avokadu.
3. Očistite i nasjeckajte rajčicu i papriku i dodajte ih u tortilju.
4. Po želji možete dodati i malo svježeg peršina ili korijandra.
5. Ako želite pojačati vrijednost bjelančevina u obroku, u tortilju dodajte i kuhani grah iz konzerve, leću ili slanutak.
6. Zarolajte tortilju i uživajte u brzom ručku.