WIMBLEDON; Đoković i Alcaraz igraju finale, evo gdje i kada ga gledati

Srbin Novak Đoković i Španjolac Carlos Alcaraz od 15 sati igraju finale Wimbledona. To je repriza prošlogodišnjeg meča za naslov u All England Clubu. Tada je slavio Alcaraz (21), a sada mu je opet tamo suparnik 16 godina stariji Đoković.

Premda je Đoković možda najbolji tenisač u povijesti te sedmerostruki osvajač Wimbledona, njegov proboj do finala ove godine je senzacija jer samo mjesec prije turnira operirao je koljeno. Usprkos tome, sjajnim igrama probio se do meča za 25. Grand Slam naslov. Jednako dominantno do tamo je došao Alcaraz i to nakon što je prije mjesec dana osvojio Roland Garros.

Ovo će biti njihov šest duel, a za sada Đoković vodi 3:2. Posljednji meč odigrali su na završnom Mastersu krajem prošle godine kada je pobijedio Đoković. Naravno, u kontekstu današnjeg meča najviše se govori o prošlogodišnjem finalu Wimbledona, kada je Alcaraz nakon pet setova onemogućio Đokovića da obrani naslov. Alcaraz je pobijedio Đokovića u lanjskom finalu, a prije 35 dana je osvojio Roland Garros, piše index.hr.

– Svi znaju tko je Đoković. Puno puta je igrao i pobijedio finale Grand Slama. Prošle godine je bio jako težak duel. Bio sam na mukama, moram reći. Ali, znam kako je igrati protiv Đokovića. Igrali smo nekoliko puta na Grand Slamovima, finala ili na Mastersima. Znam što moram uraditi, kazao je Španjolac.

– Alcaraz je sjajan primjer nekoga tko kao mlad igrač ima lijepo izbalansiran život van terena. Sjajna obitelj, velika karizma, smiješi se, ljudi ga vole, on je najbolji 21-godišnjak kojeg smo vidjeli u sportu.. Osvojit će još puno Grand Slamova, možda ne ovaj, ali u budućnosti, kada ja odem u penziju za jedno 15 godina, našalio se Đoković.

Prijenos meča je na SportKlub 1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...