VRIJEDI ZNATI, VRIJEDI UPOZNATI Opširnije o Udruzi slijepih Zadarske županije

Kao što smo već pisali o Udruzi slijepih Zadarske županije i svjedočili događaju “Pripovijedanje” (8. srpnja), vrijedi upoznati naše čitatelje o brojnim aktivnostima, postignućima i rezultatima takvog udruživanja. Jedna od najaktivnijih inicijatora i organizatora osebujnih kulturnih događanja u Udruzi gospođa je Mirjana Mrkela te je za Antenu Zadar vrlo rado dala izjavu.

Dugogodišnja sam članica Udruge slijepih, nažalost, jer sam oslijepila tijekom života. Ali to me nije spriječilo da se bavim nekim zanimljivim stvarima, primjerice književnošću. Puno čitam i pišem… Kultura je područje mog osobitog interesovanja i već dvije godine nastojim približiti  kulturne sadržaje svojim “sukobnicima” u Udruzi slijepih Zadarske županije. Svaki mjesec upriličimo neko kulturno događanje pod nazivom “Kulturno popodne u Udruzi slijepih”, koje ne mora nužno biti baš popodne, osobito u ljetnim mjesecima.

Tako se i ovaj događaj “Pripovijedanje” održao u jutarnjim satima, u ugodnom i pozitivnom ozračju prostorija Udruge slijepih. Pripovjedačice su, izrazito nadahnuto, jasno i apostrofirano, riječju dočarale nekoliko vrlo zanimljivih, poučnih i nepoznatih nam priča, počevši od priča s dalekog istoka: tamo gdje se sunce rađa. Bile su to gospođe Andrea Krenek i Nina Dokoza. Prva je Velikogoričanka, a potonja, naša Zadranka: iz grada gdje zalazeće sunce more ljubi.

Sljedeći sugovornik bio je tajnik Udruge gospodin Josip Laća kojemu je ljubav sport pa je zbog toga zaslužan za provedbu aktivne inkluzije slijepih i slabovidnih u sportske aktivnosti Udruge i njezinih članova. Kad ugledate brojna priznanja, nagrade, pehare, zahvale… tad je svaka riječ suvišna.

Članovi sudjeluju u raznim sportovima, na mnogim natjecanjima i ligama te osvajaju nemali broj nagrada i priznanja, ponosno govori tajnik Udruge.

Antena Zadar fotografijom je ovjekovječila neke od nagrada i priznanja, no ono “nematerijalno” priznanje, i najvažnije, ono je svim divnim ljudima koji nesebično i bezuvjetno uljepšavaju i obogaćuju život potrebitima. U nekom trenutku – nismo li to svi?

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...