VLADO VANJAK: “Jusup ne bi bio ni prvi, a ni posljednji koji bi otišao iz KK Zadar!”

Vlado Vanjak (75) – bivši igrač i trener KK Zadar, osvrnuo se na kaotično stanje unutar Kluba – nakon posljednjeg istupa u javnosti trenera Danijela Jusupa.

Nakon toga izjavu za Antenu dao je i Arsen Travica, član Nadzornog odbora, a objavili smo i dvije poruke Darija Kljajića, također člana NO iz Slack grupe Udruge Grada košarke.

Treba malo ‘stati na loptu’, emocije staviti sa strane te se okrenuti razumu. Jusup trenutno ima ugovor na godinu dana, želi novi ugovor i to je s njegove strane u redu. Da sam ja na njegovom mjestu – nikada ne bih inzistirao na novom ugovoru, već bih se za dalje dogovarao – kad mi istekne ugovor. Vrlo razumna jest odluka Nadzornog odbora – zato što ne žele ulaziti u financijske dubioze iz kojih se Klub neće moći izvući jer novca nema. Sve mora biti u granicama mogućnosti, prokomentirao je i Jusupovu prijetnju odlaska iz Kluba:

– Jusup ne bi bio ni prvi, a ni posljednji koji bi otišao iz KK Zadar – i koji bi egzistenciju potražio negdje drugdje. Puno je nas prošlo kroz Zadar, pa smo otišli u druge klubove. To nije ništa novo. Jusup nikoga ne misli ucjenjivati, ali pokušava se zaštiti – možda na krivi način, bez novih sponzora KK Zadar teško će preživjeti:

– Ako je glavni cilj Zadra – prvenstvo Hrvatske, u tom slučaju – nikada se neće naći sponzori. Dok god Zadar ne bude igrao europska natjecanja – sponzorima neće biti zanimljiv, istaknuo je Vanjak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...