VEĆ SEDAM GODINA NA PLAĆI Sutkinja Antonija Božina, optužena za primanje mita, suspendirana već 31. put!

Državno sudbeno vijeće na jučerašnjoj je sjednici sutkinju Općinskog suda u Zadru, Antoniju Božina, suspendiralo je već – 31. put! Zadnju suspenziju dobila je 4. svibnja, a od jučer joj teče nova, kojom je zacijelo oborila sve rekorde u hrvatskom pravosuđu:

Antoniji Božina, sutkinji Općinskog suda u Zadru, produljuje se privremeno udaljenje od obavljanja sudačke dužnosti za daljnja tri mjeseca, računajući od 4. kolovoza 2024., naveo je DSV.

Sutkinja benkovačke ispostave Općinskog suda u Zadru tako je postala hrvatski pravosudni fenomen s obzirom da je već godinama pod suspenzijom te da će joj do okončanaj sudskog postupka moguće biti izrečeno jo na desetine susoenzija. Naime, zbog sumnje na primanje mita, sutkinja je privedena još 3. studenog 2016. godine, što znači da kazneni postupak protiv nje traje već više od sedam godina!

Riječ je o sutkinji protiv koje je još 2017. potvrđena USKOK-ova optužnica zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela primanja mita i zlouporabe položaja i ovlasti. Tereti ju se da je, kao sutkinja Stalne službe u Benkovcu, s vlasnicom agencije za nekretnine, 58-godišnjom drugookrivljenom G. A. dogovorila kako će u predmetima njezinih stranaka poduzimati sve radnje potrebne za rješavanje statusa nekretnina sukladno njezinim interesima.

Općinsko državno odvjetništvo tereti ju da je davala upute za stranke i svjedoke o tome što će ih pitati na sudu i kakav će iskaz dati, sve s ciljem donošenja presude u skladu s interesima stranaka vlasnice agencije za nekretnine, navodi se u optužnici. USKOK ju je tada sumnjičio da je za te usluge primila mito u iznosu od najmanje 30.700 kuna te još 200 eura.

Ovdje treba napomenuti i da sutkinja Božina sve ovo vrijeme prima polovicu plaće s obzirom da Državno sudbeno vijeće stegovnu mjeru suspenzije izriče sve do pravomoćnog okončanja sudskog postupka.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...