Tri najposjećenija grada na svijetu su…

Iako biste možda očekivali da će Pariz biti najposjećeniji grad na svijetu, ili možda New York sa svojim legendarnim Brooklynskim mostom, zelenim urbanim parkovima i beskrajnim skupinama svjetlucavih nebodera, ili čak Cancun, sa svojim svjetski poznatim gostoprimstvom, luksuznim smještajem i najsjajnije plave vode, ali nije ništa od navedenog.

U nastavku pogledajte koja su tri najposjećenija grada na svijetu, kako je izdvojio Traveloffpath.com.

1. Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati

Futuristička metropola Dubai treći je najposjećeniji grad na svijetu koji je prošle godine ugostio 16,8 milijuna gostiju.

Sa svojim inovativnim hotelima, uključujući ljetovalište u obliku mjeseca koje će se uskoro otvoriti, i velikim planovima za povećanje duljine svojih javnih plaža za 400 posto, ovaj bliskoistočni dragulj privlačit će sve veći broj posjetitelja u nadolazećim godinama.

Osim opuštanja u all inclusive mjestima, šetnje živahnom Dubai Marinom i doživljaja noćnog života samih Zapadnih Emirata, turisti također hrle u Dubai radi kupovine i zabave, a mnogi posjećuju Dubai Mall, vodeću gradsku atrakciju, poznatu po svojim brojnim trgovinama.

2. London, Ujedinjeno Kraljevstvo

London je drugi najposjećeniji grad na svijetu. Njegovo mnoštvo znamenitosti, uključujući arhitektonske ikone poput Big Bena i Tower Bridgea, čini se da su u posljednje vrijeme na svačijoj listi, toliko da ih je 18,8 milijuna sletjelo ovdje 2023.

Iako vrijeme zna biti prilično loše, ovo je i dalje glavni grad s fascinantnom poviješću koja se proteže preko dva tisućljeća i kozmopolitskim ugođajem kao nigdje drugdje u Europi.

London ispunjava sve okvire. Bila kiša ili sunce, zaljubit ćete se u njega u tren oka, pogotovo ako želite skrenuti s utabanih staza i iskusiti englesku prijestolnicu poput lokalnog stanovništva – ne nedostaje nevjerojatnih skrivenih mjesta za otkrivanje.

3. Istanbul, Turska

Smješten između istočne Europe i zapadne Azije, polažući pravo na teritorije obaju kontinenata i konstantno balansirajući između svojih europskih korijena i orijentalnog duha, Istanbul je vodeća turistička destinacija svijeta, koja prema najnovijim statistikama privlači 20,2 milijuna gostiju.

To je značajno povećanje od 26 posto u odnosu na prethodnu godinu, prema Euromonitor Internationalu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...