TRENER DUBAIJA Golemac: “Zainteresirani smo za Božića, ali njegova pozicija je riješena. Drežnjak? Zanimljiv je igrač!”

BC Dubai, novi je klub u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi. Trener arapskog kluba – Jurica Golemac (47) ljetuje u Kožinu kraj Zadra, osvrnuo se na igračka pojačanja koje je Dubai potpisao.

– Svakog ljeta odmaram se u Kožinu, u Dubai krećem početkom kolovoza, govori na početku iskusni stručnjak i nastavlja:

– Novi igrači Dubaija su Nate Mason i Nemanja Dangubić. Potpisali smo još pojačanja, ali Klub još nije službeno objavio. Ciljevi Dubaija u ABA ligi su da budemo konkurentni te da krenemo u konstrukciju momčadi – koja će se dugo zadržati i boriti za najviše ciljeve u regionalnoj ligi. Imat ćemo roster s dvanaest novih igrača, ali se pripremamo kako bi u budućnosti mogli “zapapriti” ostalim klubovima, spomenuo je i KK Zadar:

– Nalazimo se u periodu u kojem igrači kalkuliraju, dok klubovi moraju vidjeti koliko se mogu “rastegnuti”. Zadar ima okosnicu momčadi – trener Danijel Jusup radi odličan posao, opet će to biti jako dobro. Pojačanja koja su došla – dobra su za sistem kojeg preferira Jusup, Zadar će i dalje biti “tvrd orah” svima, Luka Božić još nije siguran hoće li i dalje nositi dres Zadra:

Luka je odličan igrač i o njemu imam visoko mišljenje. Radi se o specifičnom igraču koji nosi svoju momčad. Sigurno smo zainteresirani za takvog igrača, ali u ovom trenutku Dubai je riješio njegovu poziciju, Dario Drežnjak također još nije potvrdio ostaje li u Zadru:

– Zanimljiv je igrač, ali moraju se poklopiti interesi i jednih i drugih, hrvatska reprezentacija nije se plasirala na Olimpijske igre:

Primjećuju se pozitivni pomaci, ali nedostaje dodatna kvaliteta – kako bi se mogli “potući” s najboljim reprezentacijama. Moramo nastaviti raditi, ali imamo potrebno znanje da u budućnosti budemo konkurentni. Žao mi je što za reprezentaciju nije igrao Luka Božić – jer s njim bi bili puno jači. Na Luku i dalje treba računati i ne bih ga nikada otpisao, poručio je Golemac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...