TKD PLOVANIJA Nezaboravno druženja natjecatelja, uz jahanje konja…

U suradnji s RanchIdassa ove godine završili su u TKD Plovanija polusezonu druženjem sa svojim natjecateljicama i natjecateljima.

Kroz nove programe i projekte kluba druženja će biti sve češća.

-Naravno, i to što u klubu, što ugošćavanjem drugih klubova i upoznavanja mališana. U klubu smatramo da druženje sportašica i sportaša ima brojne pozitivne aspekte za daljnji razvoj djece i na kraju bolji rezultat- tvrdi nam Ante Čaćić iz TKD PLovanija.

Druženja su, naglašava, jako bitna iz više razloga, a neki su: psihološka podrška, motivacija i inspiracija (najmlađi članovi za primjer imaju starije članove koji su na zavidnim razinama i postignućima u ovom sportu), socijalne i komunikacijske vještine koje stječu sudjelovanjem na ovakvim druženjima, bolja mentalna dobrobit, zabava, opuštanje i stvaranje prijateljstava koja su velike važnosti u sportovima.

-A zašto smo za završno druženje odabrali baš RanchIdassa? Osim što su vlasnici prekrasni za druženje baš na njihovom Ranchu smo se odlučili i zbog sličnosti taekwondo-a i jahanja. Iako na prvu to ne izgleda baš tako, svi dobri poznavaoci borilačkog sporta znaju da je glavni stav taekwondo-a jahači stav ili “juchum seogi”. Svrha stava u taekeondo-u je stabilnost, razvoj snage (jačanje mišića nogu) i priprema za tehnike (omogućava brze prijelaze u druge stavove i izvođenje raznih udaraca i blokova).  A sličnosti između taekwondo-a i jahanja su da obje discipline za uspjeh moraju imati ključne komponente stabilnosti i ravnoteže, iako isti stav ima malo razlike korištenja, dok je u taekwondou to statična pozicija i koristi se za borbene tehnike i snagu, u jahanju je riječ o dinamičnom balansiranju i upravljanju konjem- upozbaju nas iz kluba.

Na prvi pogled – dodaju nam- taekwondo i jahanje se čine kao vrlo različite aktivnosti, no zaključak je da oboje koriste slične principe u smislu stabilnosti, ravnoteže i kontrole tijela. Svi članice i članovi kluba su imali prilike isprobati taj stav i jašući konje, ubrzo nastavljaju s još više kreativnih i važnih ideja i programa za razvoj taekwondo sporta i putem njega razvoja mališana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...