TEŠKA SITUACIJA SU-a Središnjica obećala podršku Milanoviću, a u Zadru su u koaliciji s HDZ-om. Koga će podržati na predsjedničkim izborima?

Loša vijest za zadarsku Stranku umirovljenika – njihovo rukovodstvo u Zagrebu upravo je dogovorilo podršku Zoranu Milanoviću na predsjedničkim izborima krajem godine, no u Zadru su u koaliciji s HDZ-om.

Naime, zadarskaa podružnica SU-a već godinama je pouzdan koalicijski parter HDZ-u kojemu na svim sjednicama Gradskog vijeća redovito pruža podršku u izglasavanju odluka. Međutim, ova će se vjernost uskoro naći na kušnji jer aktualni predsjednik RH već je obznanio podršku Stranke umirovljenika.

Dogovor je postigao s predsjednikom SU-a, Lazarom Grujićem, koji mu je podršku članstva obećao zbog teške situacije u kojoj se nalaze umirovljenici. I on i Milanović složili su se kako upravo umirovljenici snose najveći teret inflacije te ne osjećaju blagodati gospodarskog rasta kakvog ističe Vlada.

Naaime, nije ovo prvi put da su zadarski SU-ovci na kušnji s obzirom da u ovom koalicijskom paradoksu u kojemu Središnjica kaže jedno, a zadarska koalicija nalaže drugo, egzistiraju već godinama. Situacija je tim teža jer su odluke rukovodstva u Zagrebu često dijametralno suprotne onima HDZ-ove koalicije u Gradskom vijeću.

Što će, dakle, u ovakvoj situaciji napraviti zadarski članovi Stranke umirovljenika? Ovo vruće pitanje postavili smo njihovu predsjedniku, gradskom vijećniku HDZ-ove koalicije, Dušku Vukoviću. No, ova mu situacija, očito nije baš najbolje sjela jer Vuković kaže kako mu nema druge nego – poslušati odluku stranke.

Moramo poštivati odluku Središnjice, pa ako oni odluče da će podržati Milanovića kao predsjedničkog kandidata, mi to moramo ispoštovati. Kako oni odluče, tako ćemo se ponašati, najavljuje Vuković.

HDZ-ov kandidat za predsjednika ili predsjednicu RH još nije poznat, pa ova tema i dalje ostaje jednim od najprovokativnijih pitanja nacionalne političke scene.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...