SVAKA ČAST! Svim hitnim pacijentima županijski pročelnik Marko Kolega putem Antene dostavlja broj mobitela i poručuje: Javite mi se, sve ćemo riješiti!

Nakon našeg teksta o problemima onkoloških pacijenata koji ostaju bez sanitetskog prijevoza do zadarske bolnice, ali i prijevoza na zračenje u Split, komentar smo zatražili i od županijskog pročelnika za zdravstvo, Marka Kolege. Naime, proteklih smo dana imali više dojava pacijenata koji su ostajali bez prijevoza, o čemu je putem našeg portala upozorila i gospođa Vesna Karlović iz Zadra:

To vam situacija da te Bog sačuva! Čitavog pošlog tjedna nije bilo sanitetskog prijevoza, a danas i jučer je bilo, međutim za neke da, a za neke ne. Kad ih pitaš, kažu da nemaju dovoljno auta, a danas su vozili za Split, ali opet nisu svi stali. A prošlog tjedna uopće nije bilo vozila, niti jednog! Svi smo išli u svojoj režiji, ali imate ljudi koji ne mogu tako ići i ovise o sanitetskom prijevozu, kazala nam je gospođa Vesna, čiji je suprug Zlatko ovih dana također ostao bez sanitetskog prijevoza do zadarske bolnice.

I dok već treći dan o ovom stanju čekamo odgovor ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Ivane Šimić, županijski pročelnik za zdravstvo, Marko Kolega, ugodno nas je iznenado svojom reakcijom – dao nam je svoj broj mobitela neka ga objavimo na portalu kako bi mu se mogli javiti svi pacijenti u hitnim slučajevima! Naime, evo što je pročelnik Kolega izjavio za naš portal:

Kada vas nazovu pacijenti i pitaju nešto vezano za medicinsku problematiku, dajte im moj broj mobitela, 098-289-283, pa neka nazovu mene. Ovako, ne znam o čemu se radi, vi mi prenesete iz druge ruke, pa neka me nazovu i to ćemo odmah promptno riješiti. Dakle, slobodno objavite moj broj i ako je neka urgentna stvar, urgentno ćemo je i riješiti. Ljeti nam je puno veći pritisak na zdravstveni sustav nego inače i teško je sve to amortizirati u kratkom periodu, ali riješit ćemo sve što je hitno, poručuje zadarskim pacijentima pročelnik Kolega.

I svaka mu čast na ovakvoj reakciji, rijetki bi to učinili.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...