SUTRA U BOLNICI Konstituirajuća sjednica Upravnog vijeća; na dnevnom redu odluka o imenovanju v. d. ravnatelja

Nakon odluke Vlade o imenovanju novih članova Upravnog vijeća Opće bolnice Zadar, sutra u 8.30 u upravnoj zgradi održat će se konstituirajuća sjednica UV-a.

Naime, temeljem Zakona o zdravstvenoj zaštiti kojima se osnivačka prava općih bolnica u Hrvatskoj od 1. siječnja ove godine sa županija prenesena na državu, Vlada je na sjednici 11. srpnja donijela odluku o novom sastavu Upravnog vijeća zadarske bolnice.

Umirovljenog ravnatelja županijskog Zavoda za javno zdravstvo Zorana Škrgatića na njegovu će mjestu tako sutra zamijeniti novi predsjednik Upravnog vijeća zadarske bolnice, izv. prof. dr. sc. Ivan Bačić, pročelnik Službe kirurgije, dok su članovi dr. sc. Silvio Bašić, dr. Damir Biloglav i gradska pročelnica za gospodarstvo Grozdana Perić. Naravno, tu su i predstavnici zaposlenika OB Zadar, a na sjednici će biti i v. d. ravnatelja dr. Željko Čulina.

Zanimljivo je da su Bašić i Perić već bili članovi Upravnog vijeća bolnice, a osvježenje  im dolazi u vidu  liječnika obiteljske medicine, DP-ova gradskog vijećnika, Damira Biloglava.

Na dnevnom su redu sutra samo dvije točke: konstituiranje Upravnog vijeća te donošenje odluke o imenovanju v. d. ravnatelja bolnice. Jedan od prvih zadataka Vijeća stoga će biti raspisivanje natječaja za ravnatelja bolnice.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...