SUTRA FILM POD ZVIJEZDAMA Otvorenje Ljetnog kina u Biogradu na Moru!

U srijedu, 3.7., sezonu otvara i Ljtno kino Biograd!

Ljetno kino Biograd na Moru sagrađeno je još davne 1970. godine, kada je Grad Biograd, uz Dubrovnik i Opatiju, bio među prvim gradovima u Hrvatskoj koji su imali ljetnu pozornicu.

U kinu su se izvodile razne manifestacije kao što su prikazivanje filmova, razni festivali, kazališne predstave, nastupi KUD-ova i slično. No, tako je bilo sve do početka Domovinskog rata 1991. Kino se zatim nakon Oluje počeo koristiti samo za prikazivanje filmova.

U posljednjih 20-ak godina nije bilo nikakvih većih ulaganja, do sada.

Podsjetimo se, nakon dužeg vremena i zastoja u realizaciji projekta konačno su Biograđani prije dvije godine dočekali i taj dan da se svečano proglasi otvorenje obnovljenog ovog za grad i turizam iznimno vrijednog objekta.

Radi se o projektu u čiju rekonstrukciju je uloženo preko šest milijun kuna, a koja obuhvaća radove koji su promijenili izgled starog ljetnog kina iz temelja. U prvom redu tu je veliki ekran s nadstrešnicom, te 600 sjedećih mjesta, a od kojih su tri prilagođena za invalidne osobe, dok je sama pozornica površine proširena na čak 250 četvornih metara i kao takva pogodna za nesmetano i komforno odvijanje najrazličitijih programa uživo, priredbi, kazališnih predstava, koncerata i sl.

Za sve to osigurani su adekvatni uvjeti kao primjerice tri ulaza, dva na sjeveru za gledatelje, dok na jugoistoku iza pozornice ulaz služi za dovoz opreme i potrebe izvođača. Tu su dvije garderobe (za izvođače), sanitarne prostorije, bar. Kompletna obnova starog biogradskog zdanja vrijedna je bila 6,1 milijun kuna, a sredstva su osigurana iz gradskog proračuna, dok je projektna dokumentacija sufinancirana sredstvima Ministarstva turizma.

Ljetno kino se ističe udobnošću, interijerom, novom zgradom, potpuno obnovljenim i ekranom, a položaj sjedalica ocrtava vizualni logo Grada.

Novi kino pruža kvalitetan filmske sadržaje, koncerte i predviđene predstave i sve to u idiličnoj borovoj šumi pod zvijezdama neposredno blizu mora. Cilj je pružiti turistima i građanima kulturno umjetničke programe, u sklopu kina postoji i Caffe bar u koji možete poći i osvježiti se u vrućim ljetnim danima, iz kojeg također imate pogled na projekcijsko platno.

Kino je u potpunosti prilagođeno osobama s invaliditetom.

Od lipnja pa sve do sredine rujna kino svakodnevno održava kino projekcija s repertoarom najnovijih domaćih te stranih filmova.

-Pozivamo vas da nam se pridružite u srijeda, 03.07. u 21:30 h na čarobnoj večeri ispod zvijezda! Prvi film na repertoaru: Bad Boys: Ride or Die! Ne propustite priliku za opuštanje uz vrhunski film i društvo pod vedrim nebom! Vidimo se!- poručili su iz Kina, TZ i Grada.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...