ŠTO SE DOGAĐA U DP-u? Biloglav: Idemo na ranije izbore jer predsjednik Penava želi jasnu situaciju u stranci

Iako je izvanredni sabor Domovinskog pokreta trebao biti održan tek iduće godine, stranka ga je sazvala za 31. kolovoza. Ova neočekivana situacija izazvala je buru reakcija u javnosti jer se spekulira kako je riječ o raskolu u stranci zbog dvije struje koje se sve više razlikuju u svojim politikama.

Člana Predsjedništva DP-a, čelnika županijske organizacije stranke Damira Biloglava stoga smo pitali jesu li ovakvi navodi točni te je li doista došlo do razlaza između dvije grupacije. Biloglav, pak, otvoreno kaže kako u stranci zapravo već odavno postoje dvije različite koncepcije:

Kao demokratska stranka imamo različite stavove, ali se, naravno, na kraju oko svega bitnoga usaglasimo te kasnije držimo onoga oko čega se usaglasimo. Normalno je da u stranci imate ljude koji različito razmišljaju oko nekih tema i imaju različite stavove, a istina je da su se ti stavovi pomalo zaoštrili nakon parlamentarih izbora, ponajprije oko načina funkcioniranja koalicije s HDZ-om. U tom je dijelu došlo do razlika u pregovaračkom timu, no nisam dio toga tima i ne znam kako su razgovori s HDZ-om tekli, ali sam više puta apelirao na Predsjedništvo stranke da se popravi komunikacija članova jer mi koji nismo u rukovodstvu stranke često nismo imali kvalitetnu informaciju o pregovorima s HDZ-om, pojašnjava Biloglav, napominjući kako su sličnu situaciju nimali nedavno i s imenovanjem državnih tajnika.

Ako nema dovoljno komunikacije, mogući su nesporazumi pa se mogu pojaviti i krivi zaključci. Po meni je upravo zato došlo do razlika u sagledavanju sadašnje situacije u stranci, ali i njenog daljnjeg funkcioniranja. Predsjednik Penava očito želi jasnu situaciju i stoga saziva izborni sabor na kojemu će se birati novo vodstvo koje će donijeti neke nove smjernice za daljni rad stranke, zaključuje Biloglav.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...