SRETNO OSMAŠI! SRETNO EKIPA! Dodjela svjedodžbi u Osnovnoj školi Smiljevac, radost, sreća, i suza za rastanak…

U Osnovnoj školi Smiljevac, danas se održala svečana podjela svjedodžbi učenicima osmih razreda. Ukupno je 117 učenica i učenika primilo svjedodžbu o uspješno završenom osmom razredu, završenom školovanju u osnovnoškolskim učionicama.

Na početku svečane dodjele, učenicima se obratio ravnatelj Bernardo Kotlar.

Čestitao im je na završenom osnovnoškolskom obrazovanju i zaželio puno uspjeha s nadolazećim upisima u srednju školu, a svoje kolegice, kolege i sve prisutne učitelje, učiteljice, nastavnice i nastavnike pozdravila su dvojica uspješnih i višestruko nagrađivanih učenika, Jure Tadić i Roko Režan.

Jure i Roko zahvalili su se svim učiteljima i djelatnicima škole za preneseno i primljeno znanje, za empatiju i prijateljstvo koje će ponijeti sa sobom nakon osam godina školovanja u Smiljevcu, a prisutne učenice i učenike je, u ime svih učitelja i članova razrednih vijeća, pozdravila i profesorica hrvatskoga jezika, Zrinka Merčep sljedećim riječima:

“Mi, ovdje nazočni, vaši učitelji, pazili smo na vas najbolje što smo mogli i znali, prenosili vam znanje, podučavali vas nastavnim i onim drugim, životnim cjelinama, brisali vam suze, tješili vas i bodrili. Bili ste dio naše svakodnevnice i mi dio vaše. Ostavili ste svoj trag u ovoj školi, a iz nje odlazite tražiti svoju stazu. Budite hrabri u budućnosti. Nemojte se bojati slijediti svoj put i kročiti svojom stazom. Sačuvajte svoju mladenačku kreativnost, maštu i snove jer često će oni biti izvor prema kojemu ćete posegnuti kada se sve oko vas zamrači. Sačuvajte radoznalost i iskrenost djeteta u sebi i nemojte žuriti u svijet odraslih.”– poručila je nastavnica, izazvala buru emocija i pobrala dugi pljesak.

Treba li dodavati kako se u ponekom oku nazirala i suza. Lijepo je beskrajno bilo to razdoblje odrastanja, neraskidivih prijateljstava, učenja, zadaća, odmora, izleta i prvih pubertetskih mušica…

Završetak osnovne škole za ove mlade ljude znači kraj jednog i početak novog životnog poglavlja…

Nema straha, sretno ekipa!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...