SRAMOTAN SLUČAJ U PETRČANIMA Zbog radova na obiteljskoj kući, turisti napuštaju apartmane. Mještani sinoć prosvjedovali!

Ogorčeni radovima u srcu sezone koji se već neko vrijeme odvijaju na privatnoj kući u Petrčanima, stanovnici ovog dijela mjesta sinoć su bili prisiljeni na prosvjed. Situacija im je tim teža, kako nam je kazao mještanin Ante Šale, zbog činjenice da nije riječ o radovima na aglomeraciji koje provodi Grad Zadar, već o građevinskim radovima koji izvodi njihova mještanka koja bi prva trebala imati razumijevanja za njih.

No, umjesto toga, radovi ne prestaju, zbog čega im se u srcu sezone dogodio onaj najgori mogući scenarij – turisti im odlaze!

Cijelu se godinu borimo za obustavu radova u sezoni i gospodin Mladen Ninčević i njegova firma bili su vrlo korektni i prekinuli radove na aglomeraciji, a naša mještanka Nataša Denona koja se udala u Izrael misli da ima pravo uništavati nam sezonu. Zna da se svi u ulici bavimo turizmom i od njega živimo, ali ne želi stati s radovima. Sinoć smo zato tu stavili desetak automobila i sada čekamo da dođe policija i intervenira, kazao nam je ogorčeno gospodin Šale.

Napominje kako vlasnica kuće ne samo da ne reagira na njihove molbe o obustavi radova, već ih sve ovo vrijeme potpuno ignorira, ne obazirući se ni na činjenicu da im gosti odlaze iz apartmana:

Ne možemo do nje ni telefonom, a njeni nam inženjeri kažu da će nas ona nazvati, međutim, ne zove, već svojim inženjerima kaže neka samo nastave raditi. Mrak mi na oči padne! Dođe joj mikser i radi, pokušao sam je zamolili i preko njene majke kojoj sam rekao da su mi gosti otišli. Moramo nešto napraviti da zaštitimo svoje interese i ukoliko radovi ne prestanu, bit ćemo prisiljeni na novi prosvjed. Živimo od turizma, ovo je naš kruh! – poručuje na kraju Šale.

Otkriva i jedan detalj koji jako puno govoro o ovoj situaciji – mještani su u ulici radi hladovine posadili tamarise, a vlasnica ove kuće nazvala je gradsko poduzeće Nasadi i tražila da tamarise posijeku jer – njoj smetaju.

Srećom, Nasadi je nisu poslušali!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...