ŠOKANTAN DOGAĐAJ Mladića s mentalnim poteškoćama pretukao štićenik udruge Ivice Šobota, optuženog za prisvajanje milijun eura. Mladić završio na šivanju!

Slomljena događajem zbog kojega je njen teško bolestan sin završio u bolnici, redakciji našeg portala obratila se samohrana majka iz Benkovca čiji je 29-godišnji sin pretučen te je zbog razbijene vilice čak morao ići na – šivanje u zadarsku bolnicu!

Gospođa Tatjana obratila nam se za pomoć želeći iznijeti ovaj slučaj u javnost s obzirom da je njen sin osoba s s mentalnim poteškoćama, a dečko koji ga je napao štićenik  je Udruge za pomoć djeci i mladeži “DHP”, Ivice Šobota, poznatog po optužnici za prisvajanje milijun eura.

Naime, član ove udruge koji je napao njenog sina pušten je na slobodu te se gospođa Tatjana plaši da bi opet mogao ozljediti njenog sina na kojega ovakve situacije jako loše utječu i pogoršavaju mu zdravlje s obzirom da je već imao operaciju mozga, ima vagusni aparat na vratu i u srcu te boluje i od od epilepsije.

Gospođa Tatjana je i podstanarka te joj ovakav događaj predstavlja dodatni stres na njenu cijelu životnu situaciju, kao i na sinovljeno zdravlje.

Zgrožena sam događajem, u ponedjeljak navečer bila sam sa sinom i unučicom u luna parku. Majka njegovateljica sam koja brine o sinu 24 sata dnevno i stalno ga vodi liječnicima, a ovaj gospodin koji vodi udrugu i za svako dijete prima 4.000 eura mjesečno, ne vodi brigu o njima! Oni izlaze kada hoće i rade što hoće, rugaju se i tuku, odu na nogometno igralište na kojemu su djeca od desetak godina i tuku ih po glavi! Ti koji ih tuku su djeca koja žive u Njemačkoj, a ovdje su dovedena na rehabilitaciju. Ali, kakva je to rehabilitacija, pa vidite što rade, ogorčeno nam kaža majka pretučenog mladića.

Napominje kako je, informirajući se o toj udruzi, saznala da je njen vlasnik Ivica Šobot opružen za krađu milijun eura, zbog čega joj nije jasno kako ova udruga uopće funkcionira i tko ih nadgleda.

Krivo mi je što je moje dijete nastradalo, ima šavove u ustima i ne može jesti, sve je to pogoršalo njegovu zdravstvenu situaciju pošto je već imao opraciju mozga i ima vagusni aparatić u vratu i na srcu koji se pali kada mu dolazi epileptički napad. Vidjela sam kada ga je taj štićenik udruge udario triput šakom u čeljust, a da ga je udario samo malo niže, smrskao bi mu aparatić, a druga žica tog aparatića ide do srca. Ne znam što bi se sinu dogodilo, umrla sam od straha kada sam to vidjela, još uvijek sam pod šokom. Sin mi se vozio na autiću u luna parku, sjedim na klupi i gledam ga, vidim da jedan dečko izlazi iz drugug autića i udara m sina šakom, iz čista mira. Prepala sam se, muku mučim liječeći sina, a on mi ga pretuče. Sin mi je nakon toga dobio epileptični napad i pomokrio se. Zvali smo Hitnu i policiju, a liječnici s Hitne u Benkovcu poslali su nas na šivanje u Zadar. Deset dana mora jesto samo kašastu hranu, jako ga boli, otečeno mu je i svako malo prokrvari, prepričava nam gospođa Tatjana.

Na kraju razgovora jučer nam je još napomenula kako joj je rečeno da je mladi Nijemac pritvoren i da je razgovarala i s općinskom državnom odvjetnicom za mladež:

Tražila sam da se napadač ne smije približavati mome djetetu. Sin mi je do četiri sata ujutro bio je na Hitnoj, šivana mu je unutarnja strana obraza i često prokrvari, kaže nam majka pretučenog mladića.

No, kada smo se jutros ponovno čuli napominje kako je upravo od Općinskog državnog odvjetništva za mladež dobila rješenje u kaznenom predmetu protiv osumnjičenika zbog kaznenog djela protiv života i tijela:

U rješenju piše da je osumnjičenik dobio mjere opreza i zabranu približavanja žrtvi na udaljenosti od 100 metara te da će se mjera, u slučaju njenog nepridržavanja, zamijeniti istražnim zatvorom, kaže gospođa Tatjana, upozoravajući na kraju da se netko hitno mora pozabaviti Udrugom za pomoć djeci i mladeži Ivice Šobota.

Nakon razgovora s njom, odmah smo nazvali predsjednika Udruge, Ivicu Šobota, međutim, na sve dostupne brojeve nije nam se javljao. Gospođa koja se javila na broj naznačen na njegovoj udruzi nije se htjela predstaviti, već je samo rekla da će mu prenijeti poruku i dala nam jedan drugi broj. No, Šobot se ni na taj broj nije javljao.

Poslali smo i upit Policijskoj upravi zadarskoj, no kako je majka pretučenog mladića već dobila rješenje Odvjetništva, očito je da je policija već obavila svoj posao u ovom kaznenom predmetu.

O Udruzi za pomoć djeci i mladeži “DHP” Iviše Šobota, registriranoj na adresi u Kruševu, zbog koje je optužen na milijunsku prijevaru, pisat ćemo u nastavku.

Naime, sudeći prema njihovim mrežnim stranicama, očito je riječ o udruzi koja se bavi rehabilitacijom mladih, a pitanje koje ovdje zvoni na uzbunu je – tko nadgleda njen rad, imaju li stručnih osoba i tko kontrolira dotok novca iz Njemačke kojeg roditelji ove djece šalju na Šobotov račun?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...