SKANDAL Sestra i otac HDZ-ovca fizički napali novinarku

Melita Vrsaljko, nagrađivana novinarka portala Faktograf i redateljica dokumentarnih filmova, jučer je fizički napadnuta u vlastitoj kući u Nadinu nedaleko Zadra, prenosi Index.hr.

Na Facebooku je objavila kako ju je napala Iva Perić, sestra Darija Vrsaljka, istaknutog zadarskog HDZ-ovca, i to dan nakon što je na nju fizički nasrnuo njihov otac Ivan Vrsaljko na javnoj površini u Nadinu.

Novinarka Melita Vrsaljko uspjela je snimiti kratki video napada Ivana Vrsaljka od ponedjeljka. Što se tiče jučerašnjeg napada, objavila je slike žene za koju kaže da ju je napala te ozljede.

Sve je prijavljeno i policiji.

Objavu novinarke u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Jučer me u vlastitoj kući fizički napada sestra HDZ-ovca jer sam dan prije snimila njenog oca koji me onda napao”

“Jučer sam fizički napadnuta u vlastitoj kući nakon što mi je na vrata došla Iva Perić, kćer čovjeka koji me fizički napao dan prije jer sam sa snimateljem i kamerom prolazila pored njegovog terena na kojem se počeo gomilati neki otpad.

Naime, njen otac je htio spriječiti scenarij u kojem snimatelj pali kameru i snimi ono što se s javne površine može snimiti budući da se parcela vidi s ceste te se nalazi usred sela. Dotrčao je iznenada do nas, iz čista mira mu prijetio nasiljem i razbijanjem opreme (kamere koja nije bila ni uključena) govorio da je branitelj i da se borio u ratu. Pa je onda mene fizički napao na javnoj površini, a u samoobrani sam bila prisiljena udarit ga nogom kako bi se oslobodila.

Zvali smo policiju, ali kako to inače biva, javni red i mir remete dvije strane pa sam tako i ja završila s optužnim prijedlogom, s mjerom opreza da se čovjeku koji nas je prvi napao na javnoj površini ne približavam na manje od 50 metara.

“Nasilno mi je uletjela u kuću, otela mobitela, krenula me mlatit, vući za kosu”

Odlučila sam ne izaći u medije s tim, ali mi vrag nije dao mira, pa sam kratku snimku od par sekundi na kojoj stariji čovjek na cesti manijakalno trči prema meni i napada me objavila na svom instagram storiju.

Jučer mi je njegova kćerka došla na vrata, nasilno mi uletila u kuću, otela mobitel te krenula me mlatit, vući za kosu do razine da mi je iščupala dio, a potom i daviti dok je istovremeno govorila da će izbrisati snimke njenog nasilnog oca snimljene na javnoj površini, i da će me natjerati da mu se ispričam. Bila sam (opet u samoobrani) prisiljena ženu doslovce grist po ruci do krvi da me ne uguši, da je odgurnem od sebe, uzmem svoj mobitel i pozovem policiju.

Dalje je na državnom odvjetniku – neka institucije rade svoj posao.

A nasilnici, inače donatorici vladajuće stranke i sestri poznatog lokalnog HDZ-ovca, mogu samo poručiti da nije uspjela nikog zastrašiti, iako je stvarno bilo neugodno gledati je onako histeričnu i nasilnu”, napisala je Melita Vrsaljko.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...