SEZONA ZA PAMĆENJE Temperature već tjednima luduju, a požara u Zadru nema

Zadarski vatrgasci ne pamte ovako dobru požarnu situaciju – temperature su već tjednima iznimno visoke, a požara nema. Naime, bilo je godina kada su zadarski mediji na dnevnoj bazi dobivali izvještaje o šumskim požarima duž cijele županije, no ove ih je sezone zabilježeno tek nekoliko, i to neusporedivih u odnosu na velike kakvi su znali uništiti hektare šuma.

Djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Zadar zadovoljni su ovakvom situacijom, a Vladislav Krpina, zamjenik zapovjednika Borisa Jovića, kaže nam kako su tome pridonijele nedavne kiše, ali i organiziranost dobrovoljnih vatrogasnih društava po županiji:

Na području Zadra nemamo nekih većih intervencija, a u županiji smo imali dva požara na Viru i Ljubačkim stanovima. Situacija je, dakle, mirna, kao što je i inače posljednjih nekoliko godina i nadamo se da će i ostati tako. Osim lipanjskih kiša, ovakvoj su situaciji pomogla i dobro organizrana dobrovoljna vatrogasna društva čiji pravovremeni izlazak na požarište jako puno pomaže, zbog čega i naša Javna vatrogasna postrojba manje izlazi na intervencije, kazao nam je Krpina.

Zadarskim vatrgascima stoga ostaje poželjeti da se sezona ostane ovako mirna do kraja, ali i da sredine koje nemaju DVD-e osnuju ovakvo društvo jer vidimo koliko ono pomaže javnim vatrogasnim postrojbama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...