SANITETSKI PRIJEVOZ Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu, Ivana Šimić, ne može odgovoriti jer “ima jako puno posla”

Nakon što je naš portal nazvalo više građana zbog problema sa sanitetskim prijevozom Zavoda za hitnu medicinu, kontaktirali smo ravnateljicu  Zavoda, Ivanu Šimić. Bilo je to prije tri dana kada nam se obratila Zadranka Vesna Karlović koja je trebala putovati na zračenje u Split, a nije bilo vozila, dok je njezin suprug, također onkološki bolesnik, trebao na pregled u zadarsku Polikliniku. Međutim, i jedno i drugo ostali su bez prijevoza.

Istoga dana imali smo i poziv iz jednog staračkog doma kojim je medicinska sestra upozorila kako njihovi štićenici ostaju bez pregleda zakazanih mjesecima ranije, upravo zbog nedostatka sanitetskog prijevoza.

Istoga dana, a bilo je to još utorak, obratili smo se ravnateljici Zavoda za hitnu medicinu, Ivani Šimić, koja nam je u telefonskom razgovoru rekla da joj pošaljemo upit te će odgovor dostaviti “do kraja tjedna”. Odgovor, međutim, nismo dobili ni danas, a na ponovljeni upit odgovorila nam je da “ima jako puno posla oko turističke sezone” te da će “odgovor poslati u ponedjeljak”.

Dok je ovo pisala, mogla je napisati i obrazloženje o nedostaku sanitetskog prijevoza za pacijente, umjesto što je odgovor prolongirala po već treći put. Za razliku od nje, županijski pročelnik za zdravstvo, Marko Kolega, ne samo da nam je odmah dao izjavu, već je čak putem našeg portala dostavio i svoj broj mobitela kako bi ga mogli nazvati svi hitni pacijenti koji su ostali bez sanitetskog prijevoza. Podsjetimo, Kolega je izjavio:

Kada vas nazovu pacijenti i pitaju nešto vezano za medicinsku problematiku, dajte im moj broj mobitela, on je 098-289-283, pa neka nazovu mene. Ovako, ne znam o čemu se radi, vi me prenesete iz druge ruke, pa neka me nazovu  to odmah promptno rješavamo. Dakle, slobodno objavite moj broj, ako je neka urgentna stvar, urgentno ćemo je i riješiti. Ljeti nam je puno veći pritisak na zdravstveni sustav nego  inače i teko je sve to amortizirati u kratkom periodu, ali riješić ćemo što je hitno, poručio je zadarskim pacijentima pročelnik Kolega.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...