RENO SINOVČIĆ: “Povući ću se iz nogometa ako se dokaže da je punomoć od Prtenjače falsificiran, ako je potpisan od predsjednika NK Polača zatražit ću Banićevu ostavku. Priključi li se HNK Zadar koaliciji za promjene, onda neće izaći na cestu!”

Reno Sinovčić – još se jednom osvrnuo na Skupštinu Nogometnog saveza Zadarske županije (NSZŽ) – koja je održana u hotelu Kolovare u četvrtak, 25. srpnja – i koja je nelegalna te će se ponoviti.

– Jasan je stav kako je Statut praktički nogometni Ustav – koji se ne može kršiti. U članku 37. stavka 1. i 2. – jasno piše – kako je za pravovaljani rad Skupštine potreban natpolovičan broj članica, što je ovog trenutka 56 glasova. Nakon što su svi koji su bili nezadovoljni napustili Skupštinu – preostalo je 54 glasa. U tom slučaju potrebno je postupiti po članku 2., točke 37. – koji kaže: Ako zastupnici napuste sjednicu i ako ih ostane manje od 56 – sjednica se prekida i odgađa za neki novi termin. Međutim, sadašnja garnitura na vlasti u NSZŽ ima svoje ‘pravno mišljenje’. Način na koji upravljaju Savezom u posljednje tri godine – razlog je što od ukupno 33 članice – njih 21 potpisalo da su za promjene, upravo zbog nezadovoljstva lošim upravljanjem Savezom. Politika se nije miješala iz razloga jer je primijetila kako nogomet u Zadarskoj županiji funkcionira – nikad gore. Skupština će se ponoviti jer je nelegalna, okrenuo se Sinovčić i HNK Zadar za kojeg tvrdi kako je morao biti glavni inicijator promjena:

– HNK Zadar je trebao biti glavni inicijator ovih promjena. Kroz razdoblje u zadnje tri godine – HNK Zadar umjesto da uđe u rang više – otišao je rang niže. Upravo je HNK Zadar morao biti najviše nezadovoljan – zbog nedovoljne podrške NSZŽ koji je prema tom Klubu bio katastrofalan. Nadalje – dopredsjednik Saveza Leo Burčul je prije godinu dana napustio Savez i podnio ostavku – koju je Izvršni odbor prihvatio, ali se nekim čudom ponovno pojavio na sjednici kao dopredsjednik. Poznat je pravilnik i samo Skupština nekog može vratiti na tu poziciju, spomenuo je i velike financijske gubitke NSZŽ otkad to tijelo vodi predsjednik Darko Banić:

– Tridesetak godina sam unutar NSZŽ. Ne mogu ne spomenuti činjenicu – kako je u posljednje dvije godine Savez završio s 18 tisuća eura u minusu u prvoj godini nove vladajuće garniture, a u drugoj godini – još i s dodatnih 26 tisuća eura gubitka. Prvi put u povijesti dogodilo se to da je NSZŽ završio u minusu. U trenutku kad sam napustio NSZŽ – ostalo je negdje oko 50 tisuća eura na računu. I još nešto, NK Dalmatinac iz Crnog – odigrao je dvije utakmice s igračem koji nije imao pravo nastupa, dok treću utakmicu nije ni došao na susret u Bibinje. Dalmatinac se automatizmom morao izbaciti iz Saveza te iz natjecanja, uz oduzimanje bodova – zbog svega navedenog, ali to se nije dogodilo zbog ovakvog načina rada NSZŽ, Sinovčić garantira kako je vjerodajnica Vite Prtenjače ispravna:

– Predsjednik NSZŽ Darko Banić i njegovi istomišljenici, pokrenuli su hajku na gospodina Vitu Prtenjaču, zbog, navodnog, falsificiranog dokumenta. Odgovorno tvrdim kako je punomoć od Prtenjače bila ispravna te da je isti dokument pravovaljan s potpisom predsjednika NK Polača. Ništa čišća nije bila vjerodajnica od Jure Brižića koju je svoju punomoć poslao kaićem iz Preka, a koju je koristio Pićo Dević. Moram istaknuti i to – kako je vjerodajnica pravovaljana uz potpis odgovorne osobe. Nitko nema pravo potpisati vjerodajnice osim osobe iz kluba, a Vitina vjerodajnica bila je ispravna. Stoga sada odgovorno kažem: Ako se dokaže da je vjerodajnica Vite Prtenjače neispravna, i ako na istoj nedostaje potpis predsjednika NK Polača – ja od ovog trenutka doživotno napuštam hrvatski nogomet. Ali, ako se na kraju dokaže kako je vjerodajnica Vite Prtenjače ispravna i da je na njoj potpis predsjednika NK Polača – zatražit ćemo da Darko Banić i njegovi suradnici podnesu ostavke, nakon čega ćemo podnijeti i kaznene prijave zbog lažnog obmanjivanja javnosti jer nitko nema pravo nikoga optužiti bez dokaza. Istaknut ću kako je Banić svojim lažima želio prikriti svoju nesposobnost i nerad, dodao je i kako će pružiti još jednu priliku HNK Zadar:

– Ako HNK Zadar na ponovljenoj Skupštini bude razuman – dat ću mu još jednu priliku. Da pojasnim – ako HNK Zadar zaključi kako ovakav način vođenja NSZŽ ne vodi ničemu te ako se priključi koaliciji za promjene, onda ću i suspendirati ono što sam već rekao – da će HNK Zadar izaći na cestu. Poručujem HNK Zadar – budite s nama na ponovljenoj Skupštini i možete koristiti prostorije na Stanovima za 1 euro na godinu dana. S druge strane, ako HNK Zadar bude i dalje tvrdoglav – razići ćemo se na svim poljima. Međutim, moram istaknuti da mi je nakon objave kako će klupske prostorije biti preinačene u apartmane u kratkom periodu – došlo na stotine rezervacija za 2025. godinu, ali sreća pa nisam potvrdio rezervacije – jer se nadam da će HNK Zadar biti naš predvodnik na ponovljenoj Skupštini NSZŽ za promjene te da će Klub i dalje koristiti moje prostorije i u sljedećoj sezoni – za 1 euro, otkriva i je li postignut dogovor s HNK Zadar:

– Dogovor nije postignut, ali se ipak nadam kako će HNK Zadar prihvatiti ruku suradnje – koja će mu otvoriti put prema višem rangu natjecanja, o ljudima koji su promijenili mišljenje na Skupštini kaže:

– Kad su vidjeli da nas je 18 te kako smo ostali zajedno, nadam se i uvjeren sam – kako će nam se na kraju i oni koji su promijenili mišljenje – priključiti, zaključuje Sinovčić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...