RATKO RUDIĆ: “Ako uhvatim vremena doći ću u Zadar!”

Jedan od najboljih svjetskih vaterpolskih trenera svih vremena Ratko Rudić (76), ovim se sportom počeo baviti davne 1958. godine u zadarskom “Jedinstvu”, za kojeg je igrao do 1960.

Osvrnuo se na jučerašnji poraz hrvatske reprezentacije od Španjolske – na “Sardinija kupu” u talijanskom gradu Algheru.

– To su pripremne utakmice – gdje rezultat ne igra veliku ulogu. Važno je istaknuti – kako je reprezenaticija dobro odradila pripremni period te da su igrači spremni. Izbornik Tucak isprobava određene taktičke varijante, koje ću mu biti potrebn ena Olimpijskim igrama u Parizu. Vidio sam naše igrače i sasvim su u redu za ovaj dio priprema, od Barakuda se i na Olimpijskim igrama u Parizu očekuje medalja:

Svi se nadamo medalji u Parizu – gdje idemo s ambicijama. Isto tako, moram kazati, kako je ovaj put velika konkurencija na Olimpijskim igrama. Zaista ćemo morati pokazati visoku formu – ako mislimo doći do dobrog rezultata, smatra li kako će biti neuspjeh, ako igrači Ivice Tucka ne uzmu odličje, vrhunski stručnjak odgovara:

– Dok sam bio trener, nikad nisam razmišljao o rezultatu i o posljedicama nakon natjecanja. To je najgori način da se krene na turnir. Jednostavno, treba se pripremiti za prvu utakmicu –  nije potrebno pretjerano se zamarati  To su kalkulacije koje nikada nisam koristio, otkrio je misli li doći u Zadar, na bazen Kolovare:

– Reprezentacija igra 19. srpnja u Šibeniku s Amerikancima – ako uhvatim vremena doći ću u Zadar na Kolovare, zaključuje Rudić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...