PU ZADARSKA Vozilo u cijelosti izgorilo, vozač upravljao autom nakon što mu je istekla ‘vozačka’…

Policijski službenici Policijske uprave zadarske su u suradnji s inspektorom zaštite od požara Ravnateljstva civilne zaštite na mjestu događaja proveli očevid…

Noćas oko 02.30 sati na Dugom otoku na predjelu Velog rata na lokalnoj cesti LC-63136, u blizini križanja s državnom cestom DC-109 dogodila se prometna nesreća.

Očevid na mjestu događaja proveli su policijski službenici Postaje prometne policije Zadar, Postaje pomorske i aerodromske policije u suradnji s kriminalističkim tehničarima Službe kriminalističke policije, policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu i inspektorom zaštite od požara Ravnateljstva civilne zaštite, izviještava nas PU zadarska.

Prema rezultatima očevida sumnja se da je 34-godišnjak (neslužbeno gradski vijećnik HSP-a Mate Lukić)  upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka u pravcu juga te se nepropisno kretao izvan svoje obilježene prometne trake uslijed čega silazi s kolnika te se zaustavlja na mekanoj kameno šljunčanoj površini gdje se ukopava kotačima vozila, nakon čega, u namjeri ponovnog pokretanja vozila, dolazi do pregrijavanja i zapaljenja motora te se požar proširio na cijeli automobil koji je u potpunosti izgorio.

Vozaču je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar gdje su mu utvrđene lake tjelesne ozljede te su izuzeti biološki materijali radi daljnjih toksikoloških vještačenja.

U daljenjem postupanju utvrđeno je kako 34-godišnjak kod sebe ne posjeduje vozačku dozvolu te da je upravljao vozilom nakon što mu je isteklo važenje vozačke dozvole, napominju iz PUZ-a.

Protiv vozača policija podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu zbog utvrđenih prekršaja sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policija će o događaju izvijestiti nadležno državno odvjetništvo u Zadru.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...