PRORAČUN KK ZADAR 610 TISUĆA EURA Travica: “Ako Jusup može naći bolji angažman, možda je i bolje da ode!”

Trofejni trener KK ZadarDanijel Jusup, danas je u jednom nacionalnom mediju zaprijetio odlaskom iz Kluba, ako mu klupski Nadzorni odbor ne ponudi ugovor za sezonu 2025/26. Iako ima važeći ugovor za sezonu 2024/25. – Jusup novi ugovor traži iz razloga kako bi imao mir u slaganju nove momčadi.

Kako smo saznali iz samog vrha KK Zadar – novi proračun za prvu momčad iznosi 610 tisuća eura neto, isto tako, doznajemo kako je financijski plan za sezonu 2024/25. – gotov i prezentiran Nadzornom odboru.

Trener Zadra – naglasio je kako je klupski proračun prve momčadi tek malo veći u odnosu na prošlogodišnji, požalio se i na NO – te tvrdi da nadzornici nemaju povjerenja u njegov rad.

Član Nadzornog odbora Arsen Travica, ističe kako je prioritet Kluba predstečajna nagodba – te da KK Zadar ne može dijeliti novac kojeg nema.

– Klub se nalazi u financijskim poteškoćama i ograničenjima. Proračun je neznatno veći u odnosu na prošlogodišnji. Jusup nije dobio novi ugovor? Sukladno financijskoj poziciji Kluba tako je odlučeno i Jusupu ne možemo ponuditi novi ugovor. I u obitelji djeca žele igračke, a mogu ih dobiti ovisno o proračunu obitelji – tako je i u KK Zadar koji djeluje u skladu s proračunom, govori Travica i nastavlja:

– Ako Jusup može naći angažman gdje će biti zadovoljan – možda je i bolje da ode! Ne želim da sad ispadne kao: ‘odi ima tko hoće’, ali snaći ćemo se i pronaći čovjeka za takvu poziciju, a Klub će i dalje živjeti! Nadzorni odbor uvijek je imao apsolutno povjerenje u Danijela Jusupa – iako postoje određeni problemi u smislu afirmacije mladih igrača – to u Zadru svi vide, za kraj je poručio:

Ne možemo dijeliti novac kojeg nemamo! Moramo riješiti predstečajnu nagodbu i zatvoriti sezonu – ne smijemo se dovesti u poziciju da ne možemo isplatiti plaće. Treba imati osjećaj za mjeru! Danijel Jusup bi se definitivno morao korigirati – ali to je on! To je dio njegove osobnost, na određeni način to trpimo, zaključuje Travica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...