PRIPREME ZA OLUJU Ministarstvo zadarskim braniteljima poslalo majice za proslavu Dana domovinske zahvalnosti

Zadarski se branitelji već naveliko pripremaju za 29. obljetnicu vojno-redarstvene akcije Oluja i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Kao što smo već izvijestili, dio članova udruga iz Domovinskog rata proslavit će ga u Kninu u kojemu se održava središnja proslava, a dio će ostati Zadru ili se uputiti u neka od mjesta u okolici Zadra.

U zadarskoj Udruzi branitelja liječenih od PTSP-a od Ministarstva branitelja danas su dobili prigodne majice za proslavu ovog praznika, a predsjednik Udruge, Jere Zurak, kaže kako branitelji čitavoga dana dolaze po njih:

Zahvaljujem se Ministarstvu hrvatskih branitelja što imaju sluha za braniteljske udruge, pa su nam poslali i majice s natpisom “Oluja” koje upravo dijelim našim članovima. Praznik ćemo najprije obilježiti u Zadru polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred Središnjim križem na Gradskom groblju u Zadru, a sutradan, 5. svibnja, idemo u Knin. Putujemo u vlastitom aranžmanu našim automobilima, a ponosan sam što mogu reći da iz iz naše udruge ide čak 30 članova, kaže Zurak.

Napominje kako od svojih kolega iz braniteljskih udruga saznaje da se još velik dio njih sprema za Knin te očekuje kako će obilježavanje ovog velikog nacionalnog praznika i ovoga puta biti održano na primjeren i dostojanstven način.

Za sve nas branitelje ovo je velik dan i uvijek ga proslavljamo najbolje što možemo. Dio branitelja ostaje u Zadru, ali članovi naše udruge uvijek nastoje otići u Knin, barem oni koji to mogu i kojima bolest to ne priječi, poručuje predsjednik Udruge branitelja oboljelih od PTSP-a, Jere Zurak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...