POVIŠICE U ČISTOĆI Zbog plaće od 1.000 eura, velik odaziv na posao čistača!

U gradskom poduzeću Čistoća od lipnja vrijede novi koeficijenti plaća za čistače i vozače kamiona, a upravo su oni razlog ovako dobrog odaziva na natječaj za transportnog radnika, pometača i vozača.

Naime, u zadarskoj Čistoći u tijeku je pomalo neobičan natječaj za zapošljavanje, a neobičan stoga što je otvoren još od 11. travnja. Ovaj podatak zapravo najbolje govori kolika je trenutno potražnja za novim djelatnicima kojih u ovom gradskom poduzeću kronično nedostaje.

No, situacija se, kaže nam direktor Ivan John Krstičević, promijenila te je odaziv znatno bolji nego ranije, čemu je, naravno, kumovao porast plaća:

Natječaj koji je još uvijek u tijeku donosi bolje rezultate i ljudi nam se javljaju više za pometače i transportne radnike, a u nešto manjem obimu za vozače. Čini se kako smo ovim povećanjem plaća zaustavili odljev radnika iz naše tvrtke, na čemu ćemo i dalje permamentno raditi jer nam je najvažnije da naš grad bude čist, kazao nam je Krstičević koji se za dobru kadrovsku situaciju bori od prvog dana dolaska u Čistoću.

Pregovori između uprave i sindikata tako su konačno poboljšali stanje u ovom gradskom poduzeću u kojemu je došlo do zaista velikih promjena. Naime, prije mjesec dana počela je realizacija dogovora iz svibnja između uprave i sindikata. Pregovori su trajali više dana i po priznanju i uprave i sindikata, na trenutke bili dosta mučni, a konačan ishod ide u prilog sindikatu koj je uspio isposlovati povišice od čak 30 posto.

Povišica ide pet posto svima te još 25 posto operativi i od 1. listopada još pet posto svima. Što se tiče kadrovske situacije, i dalje primamo nove radnike te se nadam da ćemo i to uspjeti posložiti. Najvažnije mi je da je urednost grada na istom nivou, osobito u predsezoni koja je ove godine ranije započela. Kako vidimo, sama sezona sve nam dulje traje, ali uspijevamo odraditi sve što trebamo kako bi naš grad bio čist, a građani i turisti zadovoljni, poručio je Krstičević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...