POČINJE UTRKA HDZ u javnost pušta probne balone o kandidatima za gradonačelnika, a jedini koji bi glatko prošao je – Kalmeta

HDZ je ovih dana u medije bacio više probnih balona s imenima kandidata za zadarskog gradonačelnika, pa tako mediji vrte i imena onih čije su šanse za gradonačelničku fotelju ravne letu na mjesec.

Svejedno, takvima je i sam spomen njihove tobožnje kandidature velik uspjeh jer znaju da izborni prag nikad ne bi prošli jer među biračima nemaju apsolutno nikakav ugled. A stranka je u svim dosadašanji izbornim ciklusima ipak imala pametan odabir kandidata omiljenog među bračima koji među različitim populacijama uživa respekt.

Naime, kandidat za gradonačelnika mora imati ono nešto, karizmu koja će uvjeriti građane da je upravo on najbolji izbor za čelnog  čovjeka grada.  A sva imena zajedno koje mediji ovih dana vrte kao moguće kandidate nemaju karizmu kao bivši zadarski gradonačelnik, aktualni predsjednik županijske organizacije – Božidar Kalmeta.

Name, budimo iskreni – tko u ovom trenutku od ponuđenih imena u javnom prostoru može “povući” glasače i HDZ-u osigurati još jednu gradonačelničku fotelju? Neka od imena kojih mediji nabrajaju političari su bez trunke – rekli bi mi u Dalmaciji – šuga, ljudi o kojima Zadrani godinama čitaju u medijima, ali ih ne pamte jer ih i nemaju po čemu pamtiti.

Složili se, dakle, ostali “kandidati” ili ne – jedini za kojega HDZ-u u ovom trenuku ne treba puštati probni balon je Kalmeta koji bi među biračima glatko prošao, i to – možemo se kladiti – već u prvom krugu.

Bit će stoga zanimljivo pratiti koga će HDZ na kraju izabrati kao kandidata za gradonačelnika, a sviđalo se to ili onima čija se imena nadobudno vrte po medijima, Kalmeta je zasad jedini koji im može osigurati  gradonačelničku fotelju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...