POČELO JE, POČELO Zadarski SDP osniva stožer za lokalne izbore

I dok Grad Zadar radi na usvajanju gradskog proračuna, neke su se stranke već okrenule – lokalnim izborima. Predsjednik zadarskog SDP-a, Daniel Radeta, kaže kako je proračun Grada Zadra za njih završena priča i već su započeli s pripremama za lokalne izbore iduće godine:

Idućeg tjedna sazvat ćemo Predsjedništvo Gradskog odbora te donosimo odluku o osnivanju stožera za lokalne izbore. Spremni smo te što god se dogodi vezano za odluke oko proračuna ili eventualno izvanrednih izbora, naša je organizacija na sve situacije pripravna, otvoreno će Radeta o stranačkim planovima.

Ističe kako je tema o proračunu za 2024. za njih apsolutno promašena s obzirom da već ulazimo u mjesec kolovoz te da donošenje gradsskog proračuna ionako više nema smisla:

Bilo kakvi amandmani i preinake proračuna zapravo nemaju smisla s obzirom da se i ovakav proračun ne može u potpunosti izvršiti, niti će se izvršiti. Na onima koji su ga izglasali je da ga i legaliziraju, a po nama taj proračun više nema nikakvu političku,  niti funkcionalnu težinu. Stoga je ovo za nas završena priča te otvaramo novu stranicu koja se zove proračun za 2025. godinu, kaže Radeta.

Već sada najavljuje kako neće glasovati za ovaj proračun iako će doći na sjednicu Gradskog vijeća koju je predsjednik Marko Vučetić najavio za kolovoz:

Naši je vijećnici doći na sjednicu jer to neće biti samo sjednica na kojoj će se govoriti o proračunu, već će se  donositi i druge odluke. Međutim, mi smo bili protiv ovog proračuna s obzirom da je nezakonit i predložen isključivo od HDZ-a i mi takav proračun ne možemo i nećemo podržati, zaključuje čelnik zadarskog SDP-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...