PLAMTI KOD SKRADINA I SMOKOVIĆA ‘Teška situacija na oba požarišta!’

Na požaru kod Skradina situacija je ozbiljna jer je požar došao do objekata, no srećom nitko nije stradao, rekao je danas poslijepodne glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

“Zračne snage i vatrogasci ulažu velik napor da spriječe njegovo širenje, a snažan vjetar otežava gašenje”, dodao je Tucaković, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Aktiviran je i Stožer civilne zaštite Grada Skradina te je za sve stanovnike s požarom zahvaćenog područja, koji se osjećaju nesigurno i ugroženo, otvorena Osnovna škola Skradin (Put Križa 1) gdje će biti osigurana hrana, piće i prenoćište, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-RH.

Požar na području Skradina, u naselju Ićevo, koji je zahvatio borovu šumu i nisko raslinje, i dalje se aktivno gasi. Na požarištu su angažirani, osim domaćih snaga, i vatrogasci iz Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije, ukupno 116 vatrogasaca s 41 vatrogasnim vozilom.

“Situacija je na oba požarišta dosta teška”…

Nešto iz 14 sati zaprimljena je dojava o požaru u Zadarskoj županiji, na području Smoković kod Zračne luke Zadar-Zemunik. Na terenu je 9 postrojbi, a požar ukupno gasi 28 vatrogasaca s 14 vozila te 2 Air Tractora i 2 Canadaira.

“Situacija je na oba požarišta dosta teška. Na području Smoković duga je požarna fronta jer su se dva požara spojila u jedan”, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković za Index.

Požar u Zadarskoj županiji se iza 14 sati nalazio u razbuktaloj fazi pa su na teren upućeni vatrogasci JVP-a Zadar, DVD-ova Sukošan i Nin te izdvojenih jedinica Nin i Posedarje, potvrdio je Hini županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić.

Na požarištu, na kojemu ima dosta suhoga raslinja i odbačenih olupina automobila, puše jaka bura…

******

Požar na potezu Smoković- Zemunik Donji proširio se na prostor vojarne u Zemuniku!

Požar s požarišta Zemunik Donji proširio se na prostor vojarne u Zemuniku, no situacija je pod kontrolom, objavilo je u utorak poslijepodne Ministarstvo obrane (MORH). Odmah se pristupilo gašenju, angažirani su protupožarni avioni, osoblje je u stanju pripravnosti i situacija je pod kontrolom, objavio je MORH na Twitteru.

Na gašenju požara u prostoru vojarne “Pukovnik Mirko Vukusic” angažirani su jedan Canadair Cl 415 i četiri Air Tractora AT802.

Temeljem zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika, a zbog situacije na požarištima kod Skradina i Smokovića, u pripravnost su stavljene i vatrogasne snage Ličko-senjske i Karlovačke županije te Grada Zagreba.

Na požaru kod Smokovića na terenu su 42 vatrogasca sa 19 vozila, 2 Canadaira (u dolasku je i treći) te 4 Air Tractora, objavila je nešto prije 17 sati Hrvatska vatrogfasna zajednica…

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...