PAO DOGOVOR HDZ-A i DP-A Damir Biloglav bit će imenovan za državnog tajnika u Ministarstvu zdravstva

Iako su mediji objavili da je HDZ-ov koalicijski partner DP u ovom sastavu Vlade dobio devet državnih tajnika, naš portal saznaje kako će uskoro dobiti i – desetog.

Riječ je o poznatom liječniku obiteljske medicine i gradskom vijećniku DP-a, Damiru Biloglavu, koji će na jesen preuzeti ovu važnu dužnost. Naime, iako se u javnosti ovih dana navodi kako je Biloglav ostao bez funkcije državnog tajnika, riječ je o sasvim drugom razlogu zbog kojega Biloglav u Ministarstvo zdravstva odlazi tek nakon ljeta.

Naime, riječ je o razlozima sasvim praktične prirode, a koji se tiču njegove ordinacije primarne medicine u Zadru, zbog koje je nedavno i stavio mandat saborskog zastupnika u mirovanje.

Moje imenovanje za državnog tajnika već je dogovoreno, no poznato je iz kojih sam razloga narednih šest mjeseci zamrznuo mandat. Moram pronaći zamjenu u svojoj ambulanti kako bi svi moji pacijenti i dalje imali zdravstvenu skrb. Već sam to objasnio i predsjedniku stranke Ivanu Penavi, što je on prenio svojim sugovornicima na koalicijskim pregovorima, pojašnjavajući im kako se na mene ne može računati prije jeseni dok ne riješim situaciju zbog koje sam u mirovanju u Saboru. To je imenovanje, dakle, dogovoreno, ali je odgođeno za jesen kako moji pacijenti ne bi ostali bez liječnika, zaključuje Biloglav kojega ćemo  nakon ljeta vidjeti na ovoj važnoj dužnosti državnog tajnika za zdravstvo.

Zadar će tako dobiti i trećeg državnog tajnika, uz dvoje HDZ-ovih: Mariju Pletikosu u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Josipa Bilavera u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...