OTVORENJE BURGER FESTIVALA U ZADRU, Ljetna atmosfera, obilje dobre “spize” i pozitivne vibracije!

Nakon iznimno uspješnog prošlogodišnjeg izdanja Burger Festival vratio se i ove godine u Zadar. Međutim, ovoga puta došlo je do promjene lokacije i tako je novo poprište zbivanja postao Trg Pet bunara, koji ove godine ugošćava ukupno devet kućica s bogatom i raznovrsnom gastronomskom ponudom!

Zadrani i gosti koji se nađu ovdje imat će priliku od 10. do 20. srpnja uživati u preko 20 različitih varijanti burgera za koje su se pobrinule brižne i stručne ruke: Instituta za burgere by Mate Janković, Chef’s burgera by Ivan Pažanin, Good Food-a, Beg’s Plant Based-a, Picnic Mingle & Fun i Burgers&more.

Jučer, 10. srpnja imali smo priliku posjetiti Burger Festival, doživjeti pravu ljetnu atmosferu i saznati više o samoj ponudi. U nastavku vam predstavljamo nekolicinu burgera i kućica, gdje ćete (sigurni smo) pronaći neke od svojih favorita:

1.) Burgers&More

Burgers&more restoran je iz Zadra, a mi ćemo vam danas predstavit 3 burgera. Uživajte u atmosferi i dobroj hrani!, poručila je Nina.

  • ROYAL – novi u ponudi za festival, kombinacija s domaćim bbq umakom i grana padanom,
  • NEW YORK STYLE – hit od prošle sezone, umak na bazi majoneze i dodatkom meda,
  • SMOKEY – sa specijalnom karameliziranom kapulom.

2.) Beg’s Plant Based

U ponudi imamo tri burgera, a ja ću vam predstaviti dva! Mislim da smo jedini na festivalu koji imaju hranu koja je isključivo plant based, a u ponudi imamo još batat i dva umaka: honey mustard i bbq umak, kazala nam je Ivana, s kućice Beg’s Plant Based.

  • Plant based pecivo, tzatziki umak, plant based piletina, rikola i svježi krastavci,
  • Cheeseburger plant based pljeskavica, plant based pecivo, rajčica, domaći umak honey mustard mayo.

3.) Good food

Na Good Food kućici imali smo priliku čuti za dva njihova “prvaka”:

  • Double Trouble – 100 % domaćeg junećeg mesa, pržena panceta, crispy luk, iceberg salata, domaći koktel umak na bazi kečapa, majoneze i malo ruma,
  • BBQ King – iceberg salata, 2 komada 100 % junećeg mesa (240 g), bbq umak domaće recepture.

Uvijek veselica i uvijek laganica!, poručio nam je jedan od radnika s osmijehom na licu.

Uhvatili smo na trenutak i chefa Matu Jankovića, čija kućica Institut za burgere oduševljava ponudom. Mate je s nama podijelio dojmove o svojem najdražem jelu i utiscima o festivalu:

Najdraže jelo? Nešto što nikad ne pripremam ni u restoranu, niti na festivalu – spaghetti sa šalšom. Vrlo jednostavno, 3-4 vrhunska sastojka. To jelo pjeva samo po sebi! A što se tiče burgera, ja volim najviše klasični cheeseburger. Budući da je ovo, ja bih rekao, jedan obiteljski festival, mi smo već svi zajedno kao jedan putujući cirkus, i dobro se poznajemo. Pozivam svih da probaju sve! Čak i ako ja ne zarađujem, našalio se chef Janković.

Svi rade odličan posao, svi su jako dugo zajedno i želim svima da prodaju što više! Cilj je iza sebe ostaviti što više zadovoljnih ljudi, zaključio je.

Naposljetku, imali smo priliku porazgovarati nakratko i s chefom Ivanom Pažaninom, koji je za kraj s nama podijelo utiske o svom najdražem desertu, kako i odgovara – šećer uvijek dolazi na kraju!

Što idem stariji, vratio sam se malo unazad… Paradižot, rožata, tiramisu! Volim sve okuse koji me podsjećaju na razdoblje kad smo bili djeca, sve ono što se spremalo doma. To sam čak uveo u svoj novi restoran – paradižot i tiramisu, oldschool, ali mora biti top!, izjavio je chef Pažanin.

Naše iskustvo na Burger Festivalu upotpunili su i autorski kokteli s kućice Gingle Bells, te kućice Picnic Craft Cocktails, a istaknuti valja i osvježavajuće ponudu Central bara!

Odličnu atmosferu upotpunile su lagane ljetne note DJ-a, a mi za kraj donosimo galeriju koju je za vas napravila naša Linda Vidović.

(Mia-Đana Mrkić, Iva Jambrošić)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...