OTVORENA LJETNA POZORNICA KINO ZONE u atriju Palače Cedulin

Početak ljeta označava i otvorenje ljetne pozornice Kino Zone, a ona se ovoga ljeta nalazi na novoj lokaciji u atriju palače Cedulin. Kako to izgleda imali smo prilike posvjedočiti sinoć na njezinu otvorenju uz prikaz hrvatske kino premijere triler drame ”Čudovište” u režiji istaknutog i po mišljenju mnogih, najboljeg japanskog redatelja današnjice, Kore-ede Hirokazua. Film je premijerno prikazan u Cannesu gdje je nagrađen priznanjem za najbolji scenarij kojeg potpisuje Yuji Sakamoto, a uz to je skupio niz priznanja uključujući i nagradu kritike na festivalu u Stockholmu, nagradu publike u Vancouveru, itd.

-Prostor na samom ulazu grada trebao bi povećati vidljivost tako da nas imaju prilike posjetiti i oni koji dosad nisu čuli za Kino Zonu. Na takav će način i turisti saznati za naš rad te će nam se i oni imati prilike pridružiti. Na novi prostor se još uvijek navikavamo, a poboljšanja radimo u hodu tako da posjeta bude što ugodnija. Veselimo se suradnji s turističkom zajednicom, to nam jača projekt i smatram da smo si jedni drugima komplementarni, tj. da jedni i drugi radimo na poboljšanju ponude u gradu… – istaknuo je Andrej Fric, voditelj Kino Zone. 

Andrej Fric

 

Ove sezone, osim nove lokacije, novost je i mogućnost online kupovine ulaznica na stranici CoreEvent, po cijeni od 5 eura, što znači da su one zbog rasta cijena samih filmova ipak morale poskupjeti. Unatoč tome, organizatori vjeruju da će njihovim raznolikim programom uspjeti privući brojne posjetitelje. Projekcije filmova su dvojezične, zbog čega su turisti također dobrodošli, a sami će se filmovi projicirati 2 puta tjedno te je predviđeno da program traje sve do sredine rujna.

Kroz mjesec srpanj gledatelje očekuje još niz vrhunskih ostvarenja poput romantične akcijske komedije ”Hit Man” Richarda Linklatera, za Oskara nominirana drama ”Ja, kapetan”, biografska sportska drama ”Čelična kandža”, domaći dokumentarac o rock sceni 90-ih ”Iz sve snage” te brojni drugi. Sve detalje o srpanjskom programu možete pronaći na web stranici kina i društvenim mrežama.

Ulaznice je moguće rezervirati i porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342, a u slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.

Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije, Turističke zajednice grada Zadra, Zaklade kultura Nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Zadra.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...