OPET SUSPENDIRAN! Bivši predsjednik Općinskog suda, Mario Pešić, s posla udaljen i naredna tri mjeseca

Osim imenovanja Tomislava Jurline za predsjednika Trgovačkog suda u Zadru, na sjednici Državnog sudbenog vijeća danas su donijete i  odluke o suspenzijama za bivšeg  predsjednika Općinskog suda u Zadru, Marija Pešića, te za još dvije suspendirane sutkinje, Antoniju Božina i Tinu Grgas.

Mariju Pešiću, sucu Općinskog suda u Zadru, produljuje se privremeno udaljenje od obavljanja sudačke dužnosti za daljnja tri mjeseca, računajući od 23. srpnja 2024. , navodi Državno sudbno vijeće.

Naime, Pešić je razriješen dužnosti predsjednika Općinskog suda krajem siječnja ove godine i suspendiran je na rok od tri mjeseca. Odlukom  u travnju Pešiću je određena nova stegovna mjera udajenja na iduća tri mjeseca, a kako vidimo, danas i još jedna.

Odluku o suspenziji DSV je donio nakon rješenja  Županijskog suda u Splitu koju je potvrdio odluku USKOK-a o pokretanju istrage protiv predsjednika zadarskog Općinskog suda osumnjičenog za zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene  dokumentacije. Pešića se sumnjiči da je  službeni automobil  tjedan dana koristio za vlastite potrebe, prikazujući kako je sve to vrijeme bio na službenom putu te u tu svrhu koristio i  dnevnice.

Pisali smo već kako se Pešić nije pojavio na testiranju kandidata za županijske suce u iako se prijavio na natječaj, no prijava DSV-u poslata je prije smjene i suspenzije zbog USKOK-ove istrage za zlouporabu položaja.

Osim za Pešića, odluka o suspenziji danas je donijeta za još dvije sutkinje  iz Zadarske županije čije se privremeno udaljenje od radne dužnosti produljuje već dugo vremena:

Antoniji Božina, sutkinji Općinskog suda u Zadru, produljuje se privremeno udaljenje od obavljanja sudačke dužnosti za daljnja tri mjeseca, računajući od 4. kolovoza 2024., stoji u odluci. A tu je i suspenzija  sutkinje Trgovačkog suda:

Tini Grgas, sutkinji Trgovačkog suda u Zadru, produljuje se privremeno udaljenje od obavljanja sudačke dužnosti za daljnja tri mjeseca, računajući od 19. kolovoza 2024., navodi Državno sudbeno vijeće u današnjoj odluci.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...