ODLUKOM DSV-a Tomislav Jurlina imenovan za predsjednika Tgovačkog suda u Zadru

Na današnjoj sjednici Državnog sudbenog vijeća aktualnom predsjedniku zadarskog Trgovačkog suda, Tomislavu Jurlini, dodijeljen je još jedan mandat:

Za predsjednika Trgovačkog suda u Zadru imenovan je Tomislav Jurlina, od 1. kolovoza 2024., na vrijeme od četiri godine, stoji u odluci DSV-a.

Jurlina je bio jedini kandidat na natječaju, što smo doznali iz poziva kandidatima protekloga četvrtka na testiranje u Zagreb, a bio je jedini kandidat za šefa ovog suda i na zadnjem natječaju 2020. godine kada je, odlukom predsjednika Visokog trgovačkog suda RH od 23. prosinca 2019. godine, postao vršitelj dužnosti s ovlastima obavljanja poslova sudske uprave do imenovanja predsjednika suda. Jurlina je na tom natječaju dobio 179,8 bodova.

Sudeći prema biografiji, novi-stari predsjednik Trgovačkog suda prošao je više stepenica u pravosuđu nakon diplome socijalnog i radnog prava, o čemu je u svom životopisu naveo sljedeće:

Vježbenički staž odradio sam kao sudački vježbenik na Općinskom sudu u Zadru i položio pravosudni ispit u srpnju 1999. godine. Nakon polaganja pravosudnog ispita u listopada 1999. godine počeo sam raditi kao državnoodvjetnički savjetnik u kaznenom odjelu Općinskog državnog odvjetništva u Zadru. U prosincu iste godine imenovan sam za zamjenika Općinskog državnog odvjetnika i tu sam dužnost obnašao do 15. svibnja 2003. godine. Od 15. svibnja 2003. godine imenovan sam za suca Općinskog suda u Biogradu na Moru i u kojem sam sudu radio na kaznenim, parničnim, ovršnim i zemljišnoknjižnim predmetima, a od 01. svibnja do 01. studenoga 2006. godine obavljao sam i poslove sudske uprave. Od 01. veljače 2007. godine imenovan sam za suca Trgovačkog suda u Zadru, navodi Jurlina u biografiji objavljenoj na Sudačkoj mreži.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...